BMN Bouwmaterialen

Innovatieve e-commerce strategie die ambities waarmaakt

All cases

‘Doen we’: de lijfspreuk van BMN. Met de vele oplossingen, diensten en bouwmaterialen die de organisatie haar klanten biedt, is BMN een bloeiend bedrijf. Naast de grote groei in het aantal vestigingen bestaan er tevens grote online groeiambities. Hiervoor ging BMN op zoek naar een partner die deze groei op solide wijze kan ondersteunen, met een innovatieve e-commerce strategie.

Toekomstbestendig partnership

Het platform waarop de voormalige versie van de BMN webshop op draaide was verouderd en voor de migratie naar Magento 2 moesten er veel zaken worden aangepast. Naast de noodzaak om te migreren naar Magento 2, wilde BMN een toekomstbestendig partnership opbouwen met een partij die aansloot bij de snelheid waarin BMN groeit. In Itonomy zag BMN een betrouwbare partner die een soepele overgang én een schaalbare e-commerce omgeving kon realiseren.

"Het was spannend hoe de overgang zou gaan, omdat je altijd hobbels op de weg tegenkomt en een migratie veel tijd & energie kost. Al snel bleek dat de overgang heel soepel verliep en dat Itonomy een positieve en meedenkende partner was."

Fons Hofstra, e-commerce manager, BMN Bouwmaterialen

PWA-webshop

Een headless e-commerce platform was een grote wens van BMN. Met een PWA wordt een snelle mobile first ervaring wordt gerealiseerd, zodat de totale user experience naar een hoger niveau wordt getild. Voor Magento moesten er een hoop zaken worden aangepast om klaar te zijn voor de realisatie van PWA Studio. In de zomer van 2022 is er eerst een release gedaan op de PWA van BMN IJzerwaren. Deze PWA kon als testcase gebruikt worden, om gebruikerservaringen op te halen en optimalisaties door te voeren ten behoeve van de livegang van de BMN shop aan het einde van het jaar. Inmiddels heeft Itonomy veel nieuwe storefronts live gezet, zoals BMN IJzerwaren, BMN Van Keulen, De Jager-Tolhoek Bouwshop, BMN Jacob Bakker en BMN Nelemans. Hier komt duidelijk het enorme voordeel van Headless naar voren, waarmee op eenvoudige wijze verschillende front-ends op 1 back-end gerealiseerd kunnen worden.

Nieuwe webshop die aansluit bij de ambities

Voor de nieuwe webshop van BMN heeft Itonomy overgenomen wat er op dat moment bestond en aanpassingen gemaakt naar de benodigde standaarden om de e-commerce omgeving een stabiele en solide basis te geven. Vervolgens zijn er diverse grote optimalisaties gedaan. Een belangrijk onderdeel hiervan was het ‘project levertijden’. Samen met Blindspot Digital Agency is er een UX/UI traject opgestart om een optimalisatie uit te voeren qua flows. In deze samenwerking hebben we de volledige customer journey uitgedacht op het gebied van levertijden en gebruikersflows. Daarnaast is er een complete architectuur uitgedacht om de systemen (zoals ERP en PIM) op vloeiende wijze te koppelen. De systemen die hierbij zijn gekoppeld zijn het Akeneo PIM en de ERP software van Microsoft dynamics. Aan de hand van een uitgebreid rapport zijn er security updates gedaan, om te voldoen aan de huidige eisen op het gebied van privacy en data wetgeving.

Het resultaat

De vernieuwde e-commerce omgeving betekent een verademing voor gebruikers en voor BMN een prachtige stap voorwaarts in het ontzorgen en bedienen van de klant. De groeiambities van BMN zijn groot en door de nieuwe structuur waarin back-end en front-end zijn gescheiden, zijn de mogelijkheden om te groeien efficiënt en eindeloos. Ook richting de toekomst blijft Itonomy partner van BMN in de doorontwikkeling van hun innovatieve e-commerce omgeving.

Wil jij ook met Itonomy overstappen naar een nieuw platform?

Laten we kennismaken!