Kuyichi

Sustainable strategy met Magento

All cases

In de afgelopen 25 jaar heeft Kuyichi – als een van de eerste kledingmerken die zich bewust bezighield met duurzaamheid door de hele keten heen – naam opgebouwd als een merk dat staat voor eerlijk, transparant en sustainable. De online uitstraling sloot niet aan bij de merkidentiteit en daarom ontstond de behoefte om het User Experience Design volledig te vernieuwen. Daarnaast was het voorgaande e-commerce platform niet schaalbaar en de bedrijfslogica ontbrak.

Schaalbare e-commerce omgeving

Een van de belangrijkste doelstellingen voor de nieuwe e-commerce strategie was een schaalbare e-commerce omgeving die ruimte biedt voor groei in de komende jaren. Met ongeveer 100.000 bezoekers per maand, waarbij pieken van 35.000 bezoekers op éen moment bestonden, was er ruimte nodig voor uitbreiding binnen het platform.

Na een kundige analyse op basis van de afgegeven scope, is geadviseerd om te migreren naar Magento Community. Magento biedt, zeker voor Fashion brands, een aantal belangrijke voordelen:

  1. E-commerce functionaliteit: Magento is een van de beste e-commerce platforms die momenteel beschikbaar zijn. Het biedt een breed scala aan e-commerce functies, waaronder geavanceerde catalogusbeheer, marketing en promoties en meerdere stroreviews te beheren vanuit een backend. Zeker voor de uitrol van het merk naar meerdere landen is dit interessant. Kortom, het stelt KUYICHI in staat om hun online aanwezigheid te maximaliseren en hun producten te promoten aan een breed publiek.
  2. Flexibiliteit: Magento is een zeer flexibel platform en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van het fashion brand. Het biedt verschillende opties voor het ontwerp en de functionaliteit van de webshop, waardoor fashion brands hun merkidentiteit kunnen versterken en zich kunnen onderscheiden van concurrenten.
  3. Grote community: Magento heeft een grote community van ontwikkelaars en gebruikers over de hele wereld. Dit betekent dat er talloze extensies, plug-ins en andere oplossingen beschikbaar zijn die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van de webshop te verbeteren en te optimaliseren.
  4. Lokale ondersteuning: Magento heeft een sterke aanwezigheid in Nederland, met veel lokale ontwikkelaars en developers. Dit betekent dat KUYICHI gemakkelijk toegang kan hebben tot deskundige ondersteuning en advies.
  5. Schaalbaarheid: Magento is een zeer schaalbaar platform en kan worden aangepast aan de groeiende behoeften van een de klant. Het kan worden gebruikt om kleine winkels te ondersteunen, maar ook om grote, complexe online winkels te beheren.

User Experience Design

De ontwikkeling van een User Experience Design dat past bij het merk en de mogelijkheid biedt om productcontent op relevante wijze te presenteren was tevens een belangrijke doelstelling. Het voormalige UX Design bood geen mogelijkheid voor het tonen van juiste productinformatie; enerzijds was hier andere productfotografie voor nodig en anderzijds was er in het UX design geen mogelijkheid om goede productinformatie toe te voegen en te tonen. Ook de vindbaarheid van artikelen diende te worden geoptimaliseerd.

Nadat Blindspot Digital Agency een volledig nieuwe online merkidentiteit heeft gecreëerd die past bij de merkwaarden, zijn wij gestart met de bouw van het nieuwe platform. Hierin hebben wij met een headless PWA front-end en headless CMS maximale ruimte gecreëerd om relevante productinformatie te publiceren en het merk Kuyichi te laden. Het headless CMS van Storyblok stelt het contentteam van Kuyichi in staat om zelfstandig op eenvoudige wijze content aan te passen en toe te voegen.

Mooie extra features

  • Een ‘shop the look’, waarmee je de outfit van het model kunt aanklikken & shoppen;
  • Quick view van het product zonder dat je naar een productdetailpagnia hoeft door te klikken;
  • We hebben snelfilters aangebracht voor het snel filteren in categorieën. Bekijk hier het voorbeeld;
  • De zoekresultaten worden direct weergegeven met een productfoto.

Partners & koppelingen

De webshop is gehost bij Hypernode, gespecialiseerd in Magento hosting. Hierdoor is de webshop niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook snel voor zowel de bezoeker als het back-end team die alle content beheert.

Touchwonders, als mobile first / PWA specialist, is in dit project partner geweest in de realisatie van de Headless PWA frontend in Vue Storefront.

Koppelingen die wij hebben ingezet zijn het ERP van Its perfect, marketplace integrator van Channable en Trengo voor customer services.

Een positieve verandering teweegbrengen door binnen de mode industrie een systeem te creëren dat het leven leuk en plezierig maakt voor iedereen binnen de keten, is waar Kuyichi zich hard voor maakt. Hierbij wilden we een online omgeving creëren die dit gevoel volledig overbrengt. De nieuwe webshop heeft een hoge snelheid en biedt een grote mate van flexibiliteit. De headless architectuur met Magento maakt de e-commerce omgeving schaalbaar en het headless CMS biedt veel vrijheid om de content op eenvoudige wijze aan te passen.

 

 

 

Wil jij ook met Itonomy overstappen naar een nieuw platform?

Laten we kennismaken!