Werken met een PIM systeem voor centraal informatiebeheer

Product Information Management kan lastig zijn om te implementeren binnen een organisatie. Product informatie moet correct in de Magento webshop komen te staan zodat de producten online verkocht kunnen worden, met de juiste informatie erbij. Dit kost in veel gevallen niet alleen veel tijd omdat het handmatig gebeurt, maar zorgt er ook voor dat de informatie soms op verschillende plaatsen komt te staan. Maar, het kan ook anders.

Een Product Information Management systeem, kortweg PIM systeem, biedt hierop de juiste oplossing. Wanneer je een PIM systeem koppelt aan jouw Magento webshop, is het mogelijk om alle informatie in één centrale tool in te voeren,  te verrijken en te distribueren naar ieder verkoopkanaal. De integratie van een PIM systeem kan het beheren van een webshop veel efficiënter maken. Maar, wat is PIM? Voor het antwoord op die vraag en meer informatie over het PIM systeem, lees dan snel verder.

PIM implementeren op je Magento webshop?

Wat is een PIM systeem?

Product Information Management wordt vaak kortweg aangeduid met ‘PIM systeem’. De PIM integreert met systemen zoals Magento 2 en is ook te koppelen met andere software zoals marketplaces, een CRM systeem of een ERP. Naast deze systemen, is PIM een onmisbaar onderdeel geworden van Omni-Channel. PIM vs ERP: waar een ERP specifiek gefocust is op transactionele dataverwerking, is een PIM systeem meer gericht op productdata. Het PIM systeem zorgt ervoor dat belangrijke data vanuit de organisatie overzichtelijk te beheren is vanuit één centrale database. Denk hierbij aan eigenschappen van het product zoals: productomschrijvingen, productafmetingen, productafbeeldingen maar bijvoorbeeld ook vertalingen van een product kunnen in een PIM systeem Magento worden opgenomen.

Kortom, een Product Information Management systeem is een efficiënte manier om eenvoudig data uit te wisselen met andere systemen en een PIM systeem Magento zorgt voor overzicht. Daarnaast is een PIM systeem de ideale oplossing tussen verschillende organisatie afdelingen. Zo kunnen marketing, verkoop en e-commerce optimaal werken met de juiste product data. Het Product Information Management systeem is namelijk altijd leidend en up to date.

Een PIM systeem passend bij jouw Magento webshop

Een PIM systeem koppelen aan jouw Magento webshop maakt het databeheer een stuk eenvoudiger. Het biedt jouw organisatie één centrale plaats voor de opslag van de juiste content, zorgt voor tijdsbesparing door efficiëntie en eenvoudige distributie die gemakkelijk uit te breiden is. Itonomy werkt met de pakketten van Akeneo, inRiver en Yellowground. Ieder systeem of pakket heeft zijn eigen voordelen.

Zo zijn er schaalbare systemen die met het bedrijf mee kunnen groeien, systemen die kunnen door ontwikkelen en wordt de technische implementatie ondersteund zodat alle typen medewerkers ermee aan de slag kunnen.

Een PIM systeem kan worden ingezet in verschillende sectoren. Zo zijn er systemen die passen bij zowel eenB2B platform, een shop enD2C shops. Want het maakt tegenwoordig geen verschil meer binnen welke van deze drie vormen jouw organisatie past: iedere online koper is op zoek naar de best passende, gepersonaliseerde ervaring. Dit kan gedegen Product Information Management realiseren. Benieuwd bij welk Product Information Management systeem jouw Magento shop het beste aansluit? Lees het hieronder en ontdek meer over PIM systeem Magento.

Het PIM systeem van inRiver

Een Product Information Management systeem naadloos kunnen toepassen op de marketingkanalen om een ideale gebruikerservaring te bieden? Het Product Information Management systeem van inRiver biedt de mogelijkheid om een vlekkeloos verkoopkanaal in te richten met de juiste informatie op de juiste plek.

Met een relatief snelle time to market is de implementatie van dit Product Information Management systeem geschikt voor organisaties die snel internationaal willen uitbreiden. Je bent verzekerd van rijke content op ieder kanaal en bent daarmee verzekerd van de meest optimale gebruikservaring voor jouw bezoekers.

Klaar voor de volgende stap in PIM software met Yellowground

Voor de complexere toepassingen van PIM systemen werken wij samen met onze partner Yellowground. Specialist in PIM en MDM integraties met Magento webshops. Samen met hen kijken wij naar wat de beste tool is die bij jouw organisatie past en werken we samen aan een oplossing die jou verder brengt in het online groeiproces.