Werken met een PIM systeem binnen je e-commerce omgeving

Product Information Management kan moeizaam te implementeren zijn binnen een organisatie. Het is van groot belang dat product informatie correct staat, zodat de producten die online (al dan niet via een Adobe – Magento webshop) worden verkocht de juiste informatie bevatten. Dit kost in veel gevallen niet alleen veel tijd omdat dit handmatig gebeurt, maar zorgt er ook voor dat informatie soms onoverzichtelijk op verschillende plaatsen komt te staan. Maar, het kan ook anders…

Een Product Information Management systeem, kortweg PIM systeem, biedt de oplossing. Wanneer je een PIM systeem koppelt aan jouw Magento webshop, is het mogelijk om alle informatie in één centrale tool in te voeren, te verrijken en te distribueren naar ieder verkoopkanaal. De integratie van een PIM systeem kan het beheren van een webshop veel efficiënter maken. Maar, wat is PIM?

Wat is een PIM systeem?

Product Information Management wordt dus vaak kortweg aangeduid met een “PIM systeem’. De PIM integreert met systemen, zoals Magento 2 en is ook te koppelen met andere software zoals ERP of CRM systemen. Het PIM zorgt ervoor dat belangrijke data vanuit de organisatie overzichtelijk te beheren is vanuit een centrale database.

In een PIM-systeem kun je dus in één centraal systeem alle productinformatie beheren. Je kunt hierbij denken aan eigenschappen van het product zoals: productomschrijvingen, productafmetingen, productafbeeldingen maar bijvoorbeeld ook vertalingen van een product. Kortom, een Product Information Management systeem is een efficiënte manier om eenvoudig data uit te wisselen met andere systemen en zorgt voor overzicht. Daarnaast is een PIM de ideale oplossing tussen verschillende organisatie afdelingen. Zo kunnen marketing, verkoop en e-commerce optimaal werken met de juiste product data. De PIM is namelijk altijd leidend en up to date.

Een PIM systeem passend bij jouw Magento webshop

Een PIM systeem koppelen aan jouw Magento webshop maakt het databeheer een stuk eenvoudiger. Het biedt jouw organisatie één centrale plaats voor de opslag van de juiste content, zorgt voor tijdsbesparing door efficiëntie en eenvoudige distributie die gemakkelijk uit te breiden is. Itonomy werkt met de pakketten van Akeneo, Katana PIM en Yellowground. Ieder systeem of pakket heeft zijn eigen voordelen.

Zo zijn er schaalbare systemen die met het bedrijf mee kunnen groeien, systemen die kunnen door ontwikkelen en wordt de technische implementatie ondersteund zodat alle typen medewerkers ermee aan de slag kunnen.

Welk Product Information Management systeem sluit het beste aan bij jouw Adobe - Magento webshop?

Creëer aantrekkelijke teksten en krijg er betrokken gebruikers voor terug met het open source PIM systeem van Akeneo. Met een flexibel implementeerbare oplossing voor het Product Informatie Management van jouw webshop zorgt Akeneo er voor dat alle medewerkers binnen jouw team kunnen bijdragen aan het creëren van customer experiences die vandaag de dag de norm zijn in e-commerce.

Dit kan gedaan worden aan de hand van gemakkelijke bulk imports via Excel of CSV, een overzichtelijk te gebruiken backend en het linken van producten binnen specifieke merken waardoor in de frontend een betere productervaring wordt geboden. Het is ook mogelijk om regels in te stellen met deze PIM tool voor het geautomatiseerd weergeven van specifieke content.

Met de teamwork assistent van het PIM systeem bij Akeneo verdeel je op een overzichtelijke manier productcategorieën onder teamleden waardoor geen enkele verwarring ontstaat wie waarvoor verantwoordelijk is. Maak gebruik met de ‘validation workflow’ toepassing en zorg voor een hoge kwaliteit van de productinformatie. Ben je benieuwd naar een Akeneo PIM demo? Neem contact met ons op of bel direct.

Een Product Information Management systeem naadloos kunnen toepassen op de marketingkanalen om een ideale gebruikerservaring te bieden? Het Product Information Management systeem van inRiver biedt de mogelijkheid om een vlekkeloos verkoopkanaal in te richten met de juiste informatie op de juiste plek.

Met een relatief snelle time to market is de implementatie van dit Product Information Management systeem geschikt voor organisaties die snel internationaal willen uitbreiden. Je bent verzekerd van rijke content op ieder kanaal en bent daarmee verzekerd van de meest optimale gebruikservaring voor jouw bezoekers.

Voor de complexere toepassingen van PIM systemen werken wij samen met onze partner Yellowground. Specialist in PIM en MDM integraties met Magento webshops. Samen met hen kijken wij naar wat de beste tool is die bij jouw organisatie past en werken we samen aan een oplossing die jou verder brengt in het online groeiproces.

Realisatie van Magento PIM met Itonomy

Itonomy heeft jarenlange ervaring met de integratie van PIM systemen. Het implementeren van een PIM systeem is immers onderdeel van de doorgroei naar een volwassen e-commerce platform. En dit is waar Itonomy jou met brede expertise in kan ondersteunen waar nodig. Door samen te kijken naar de behoeften van jouw organisatie wordt de beste weg gekozen die leidt naar een volwaardige shop.

Wij helpen je graag op weg met een PIM systeem.

Laten we kennismaken!