De kracht PWA

Wil je weten hoe jouw webshop met PWA een nieuwe boost levert aan jouw e-commerce? Bekijk onze gratis whitepaper en ontdek het!

Download PWA whitepaper

Is mijn webshop geschikt voor PWA?

Als je een Magento 2 webshop hebt, gebruik maakt van de Open Source (Community) of de Adobe Commerce (Cloud) versie, dan kan jouw webshop op PWA. Met een PWA zal jouw webshop:

 • Webshop in de App Store
 • Sneller laden (Core Web Vitals);
 • Hoger scoren in Google (SEO);
 • Leiden tot meer conversies;
 • Offline shoppen op je webshop.

Bekijk alle resultaten op deze speciale PWA pagina.

Lees de 9 meeste gestelde PWA vragen Lees de 9 meeste gestelde PWA vragen

Progressive Web App functionaliteiten

PWA is een nieuwe frontend techniek ontwikkeld door Google.

Een Progressive Web App is een applicatie voor het web dat dezelfde functionaliteiten heeft die eerder alleen native desktop- of mobiele apps hadden. Waar native apps specifiek gemaakt zijn voor een specifiek besturingssysteem (Android of iOS), zijn Progressive Web Apps juist gemaakt om los van welk besturingssysteem dan ook te functioneren.

Webshops worden tegenwoordig vaak mobile-first ontwikkeld. Webshops hebben echter normaal gesproken geen toegang tot de functionaliteiten die op je mobiel juist handig zijn. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Super snel laden van webpagina’s;
 • Gebruik van fingerprint en Face ID om in te loggen en te betalen van je winkelmand;
 • Offline shoppen op de webshop (zonder internetverbinding);
 • Sturen van push notificaties;

 

Wil je alle functionaliteiten ontdekken?

Bekijk GRATIS PWA webinar

Progressive web app gebruiken voor je Magento webshop

PWA vs native app

Er is dus een aantal voordelen die voor het gebruik van Progressive Web Apps pleit ten opzichte van normale webshops. Ditzelfde geldt ook voor PWA’s ten opzichte van native apps. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Minder ontwikkelings- en onderhoudskosten

Omdat je met een PWA geen rekening hoeft te houden met de verschillende besturingssystemen Android en iOS hoef je de app maar één keer te ontwikkelen. Dit levert dus een stuk minder ontwikkelings- en onderhoudskosten op.

 • Snelheid van ontwikkeling

Een Progressive Web App is in de regel een stuk sneller (afhankelijk van de wensen en grootte in een aantal dagen tot een aantal weken) gebouwd worden dan een native app. Onder meer door het verificatieproces bij de AppStore (Apple) ben je bij native apps al snel maanden kwijt voor het ontwikkelen van een app.

 • Altijd de nieuwste versie

Bij een Progressive Web App beschik je altijd over de nieuwste versie. Je hoeft dus geen updates te downloaden.

 • Goed voor je vindbaarheid

Omdat PWA eigenlijk gewoon een webshop is, wordt deze geïndexeerd door Google. Dit betekent dat een Progressive Web App te optimaliseren is voor SEO (Search Engine Optimization). Gebruiksvriendelijkheid van websites worden door Google heel belangrijk geacht bij de ranking.

Hieronder zie je hoe onze klant Butcher of Blue zijn webshop resultaten aanzienlijk verbeterden met PWA.

 • Impact van sitesnelheid: verbetering van de gemiddelde laadtijd van pagina’s: +85%
 • Impact van de conversieratio: groei van de conversieratio’s: +169%
 • Groei in dagelijkse / maandelijkse actieve gebruikers: +154%

 

 • Zelfs offline beschikbaar

Progressive Web Apps zijn zelfs te bezoeken wanneer je slecht of helemaal geen internetverbinding hebt. Een script op de achtergrond werkt zonder dat de PWA gebruikt wordt. Dit wordt een service worker genoemd. Met deze functie ben je in staat bepaalde elementen van je PWA zelfs offline te laten werken. Magento 2 pwa biedt dus veel nieuwe krachtige functionaliteiten.

 

Magento Open source variant: VUE Storefront

Naast dat een PWA gebouwd kan worden met Magento’s eigen PWA Studio, is het ook mogelijk om de Open source variant te gebruiken. De Open source variant wordt de VUE storefront genoemd. Hiermee kun je de frontend van jouw Magento webshop optimaliseren zonder wijzigingen aan te brengen in de backend. Itonomy is partner van VUE Storefront en werkt enkel met in-house VUE Storefront developers. Meer informatie over het gebruik van VUE Storefront vind je hier: Itonomy & VUE Storefront 

Natuurlijk kun je Itonomy ook altijd vragen om meer informatie over VUE Storefront en hiermee opgebouwde frontends.

Magento 2 PWA

Magento is een bekende aanbieder van software voor webshops en is op dat gebied ook een voorloper als het gaat om de integratie van webshops en PWA. Magento 2 weet dat meer dan 50% van het webverkeer tegenwoordig van mobiel gebruik afkomstig is. Het is dus essentieel dat de mobiele ervaring optimaal is, zeker als het gaat om het bezoek aan een webshop. Magento heeft dan ook een eigen PWA studio.

PWA studio biedt verschillende tools voor het ontwikkelen, inzetten en onderhouden van een geweldige PWA-ervaring, snel en voordelig. Met PWA studio kun je de krachtige mogelijkheden van PWA combineren met die van Magento. PWA studio van Magento integreert direct met je Magento Commerce platform. De onderliggende structuur zorgt dat je PWA’s makkelijk, krachtig en betrouwbaar in kunt zetten.

PWA webshop laten maken door Itonomy

Itonomy helpt je graag met het maken van een goede en razendsnelle webshop voor je Progressive Web App. Met behulp van Magento 2 zorgen we voor een enorme slag op het gebied van zoekoptimalisatie en snelheid van je webshop. Uiteindelijk worden zo je conversies verhoogt. Een PWA developer van Itonomy is op de hoogte van alle laatste trends en ontwikkelingen rond bijvoorbeeld Magento 2 PWA en komt graag met je in contact!

Heb je vragen over alle voordelen van een PWA webshop?

Neem vrijblijvend contact op

Laat ons je helpen met PWA

 


Christiaan de jong ItonomyChristiaan de Jong
Christiaan.dejong@itonomy.nl