Een WMS webshop integreren in jouw Magento shop

De moderne technologie van tegenwoordig maakt efficiënt werken eenvoudiger dan ooit. Een van de grootste aanbieders op het gebied van software die dit mogelijk maken is Magento. Dit  platform wordt door grotere retailers ingezet om een platform te creëren dat met de organisatie kan mee groeien en ontwikkelen. Magento is een sterke oplossing voor verschillende organisaties binnen variërende segmenten.

Wij van Itonomy ondersteunen graag in het informeren over de verschillende sterke kanten van dit e-commerce platform. Zo adviseren wij graag over de kernaspecten van  een webshop bouwen in Magento zoals de architectuur,  het uitwerken van strategieën of implementeren van extensies die jouw platform naar het volgende niveau kunnen tillen.

Denk hierbij aan advies over het implementeren van een CRM systeem, ERP koppeling of  PIM systeem. Behalve deze drie e-commerce oplossingen, is er ook nog het WMS. Alles wat je moet weten over het WMS is te vinden op deze pagina. Lees verder voor meer informatie over de voordelen van een WMS webshop integratie. Wij van Itonomy praten je graag bij over de Magento 2 WMS mogelijkheden! 

Vraag een Magento demo aan

Wat is een WMS en op welke manier kan jouw organisatie ervan profiteren?

Om te beginnen is een Warehouse Management Systeem in essentie een informatiesysteem voor het beheer van een magazijn. Simpele varianten hebben enkel de taak om te registreren wat er gebeurt in het magazijn, terwijl complexere WMS webshop extensies het volledige magazijn managen. Soms is het zelfs mogelijk om meerdere magazijnen in één systeem te integreren. Dit kan erg handig zijn voor de grotere retailers.

De processen die het Warehouse Management Systeem kan automatiseren of digitaliseren zijn onder andere het inslaan van goederen in het magazijn, het opslaan en juist plaatsen van goederen en efficiënt(er) picken, inpakken, en versturen van goederen naar klanten.

Een WMS webshop integratie geeft inzichten in processen die zich binnen een organisatie ontwikkelen. De voordelen van het digitaliseren en automatiseren van werkprocessen zijn er in ruime mate. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het versnellen van informatievoorziening door de complete organisatie en de performance nauwkeuriger meten van processen, verkoop en specifieke teams of individuen. Benieuwd welke WMS webshop tool in Magento aansluit bij jouw organisatie? Lees dan snel verder.

Verschillende WMS webshop integraties die ondersteund worden bij Magento

De werkprocessen binnen iedere organisatie lopen net even anders dan die van de buurman. Met dit in het achterhoofd is het niet meer dan normaal dat er tal van verschillende Warehouse Management Systemen zijn die geïntegreerd kunnen worden in wisselende organisatietypen. Maar welke is het meest geschikt om binnen jouw webshop toe te passen? Een paar van de meest voorkomende WMS webshop tools zijn hieronder wat nader toegelicht. Naar voren komen onder andere de verschillen, maar ook de overeenkomsten. Lees hieronder meer voor het complete overzicht.

Het Warehouse Management Systeem van Picqer

Vanuit één systeem grip op jouw magazijn krijgen: dat klinkt ideaal, toch? Het wordt mogelijk gemaakt met Picqer. Deze Magento WMS webshop integratie realiseert multi-channel order management in een eenvoudig en overzichtelijk design waarin alle belangrijke aspecten van warehouse management naar voren komen. Van slim inkopen tot verzenden en verwerken van pakketten: alles wordt op één plek geregeld.

Met het B2B portaal wordt het leveren aan vaste klanten eenvoudiger dan ooit. Het Picqer Klantportaal is een mini webshop waarin klanten zoals webshops, groothandels of fysieke winkels informatie over producten, bestellingen en backorders kunnen vinden. Deze informatie is altijd beschikbaar en zorgt ervoor dat jij meer tijd overhoudt voor de belangrijke zaken.

Het instellen van regels voor specifieke bestellingen zorgt voor een geautomatiseerde workflow en minder ruis tijdens het picken van de orders. Door het gebruiken van regels in de WMS webshop integratie wordt bij iedere binnengekomen bestelling gecontroleerd welke specificaties er aan verbonden zijn en welke actie hieraan gekoppeld moet worden. Denk hierbij aan de markering ‘urgent’ wanneer een klant Same Day Delivery heeft gekozen, of juist het later verwerken van een picklijst wanneer een klant een latere leverdatum heeft aangegeven.

Zorg voor minder fouten tijdens het orderpicken en creëer hiermee een verhoogde klanttevredenheid. Of jouw bestellingen nu binnenkomen via marketplaces, verschillende API’s, een PWA of webshop, met Picqer wordt het eenvoudig gemaakt om alle orders te managen met een WMS webshop tool.

WMS webshop integratie van Webkul

Het managen van een magazijn of meerdere magazijnen wordt eenvoudiger gemaakt door het gebruik van de mobiele app voor Magento 2. De manager kan meerdere magazijnen creëren en medewerkers koppelen aan deze locaties. Hierdoor weet ieder teamlid voor welke locatie zijn verantwoordelijk zijn en wordt het mogelijk gemaakt om overzichtelijk te werk te gaan.

De mobiele app is gemakkelijk te downloaden vanuit de Google Play Store of Apple Store. In deze app wordt het mogelijk gemaakt voor managers om orders toe te dienen aan medewerkers in een specifiek magazijn. Hier krijgt de medewerker dan een notificatie van in de app en kan direct aan de slag met het picken van de producten. Wanneer een medewerker meerdere orders toegediend krijgt, worden deze ook overzichtelijk weergegeven in de app.

De manager kan constant bijhouden wat de updates zijn aangaande een order. Wanneer een order compleet is, wordt dit weergegeven in de app. De manager kan dit zien, maar hoeft geen actie te ondernemen. Vervolgens kan de medewerker die verantwoordelijk is voor de order, verifiëren dat de order is voltooid en kan deze worden verzonden.

Itonomy ondersteunt graag in het installeren van een WMS webshop integratie

Als Professioneel Solution Partner kan Itonomy jou en jouw collega’s alles vertellen over een Warehouse Management Systeem. Met de nodige ervaring in het opzetten van Magento webshops en integreren van extensies binnen volwaardige e-commerce platformen, kunnen wij van Itonomy van meerwaarde zijn voor jouw organisatie. Het is tijd om over te stappen naar een WMS webshop tool die bij jouw organisatie past.

Heb je nog vragen over dit e-commerce platform of ben je op zoek naar meer informatie over een WMS webshop integratie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Christiaan de Jong.

Bel of stuur een bericht naar 06-18966077 of e-mail naar christiaan.dejong@itonomy.nl.