Terug naar het overzicht

Magento 1 versus Magento 2: waarom migreren?

Na verschillende jaren de winnaar te zijn op het gebied van e-commerce, is het tijd voor Magento 2 om de (boks)handschoen op te pakken. Maar waarom is Magento 1 uiteindelijk knock-out gegaan? En waarom geloven we sterk in zwaargewicht Magento 2 voor een krachtige webshop waar de klant centraal staat?

Pijnpunten Magento 1

Magento 1 is al jarenlang de onbetwiste winnaar en leider onder de e-commerceplatformen. Maar het is nu tijd om de handdoek in de ring te gooien en het stokje over te geven aan nieuw talent: Magento 2. Maar waarom stopt de support voor Magento 1 eigenlijk?

 • Er zijn relatief veel uitbreidingen en maatwerk nodig om het optimale uit Magento 1 te halen.
 • Consumenten krijgen niet dezelfde webshopbeleving op hun smartphone of tablet als op hun desktop.
 • Bij Magento 1 ben je afhankelijk van je IT-afdeling voor het bouwen van campagnes en het continue onderhoud van het platform.
 • Er is weinig sprake van ‘what you see, is what you get’. Om pagina’s handmatig aan te passen naar jouw wensen is er veel HTML- en custom-code nodig.
 • Bovendien is de codebase verouderd, net als het architectuurframework. Dat maakt webshops op Magento 1 trager.

Voordelen Magento 2

Hoogste tijd voor een update van het Magento e-commerceplatform! In Magento 2 zijn alle bovenstaande pijnpunten opgelost:

 • Jouw webshop is toegankelijk via elk mobiel apparaat. Klanten kunnen dus (web)winkelen waar en wanneer ze dat willen. Ook aan jou is gedacht: de backend is, net als je webshop, toegankelijk via verschillende devices.
 • De architectuur is flink op de schop gegaan en de codebase is aangepast. Jouw webshop presteert beter en pagina’s laden sneller.
 • Via de ‘drag-and-drop’ pagebuilder zie je bij het bouwen van je webpagina direct het eindresultaat. De backend is intuïtief en gebruiksvriendelijk.
 • Waar je voorheen diverse add-ons nodig had, zijn veel van die uitbreidingen nu geïntegreerd in het nieuwe Magento 2-platform. Dat scheelt je gelijk in onderhoudskosten en tijd.
 • Magento 2 biedt support voor Progressive Web App (PWA), één van de nieuwste ontwikkelingen voor e-commerce. Met PWA functioneert jouw webshop als een app.

Migratie van Magento 1 naar Magento 2

Misschien zie je op tegen de kosten van een migratie naar Magento 2. Of heb je niet de expertise in huis of geen tijd. Maar als je een goede planning maakt, zal de migratie soepeler verlopen dan je denkt! Denk eerst hier eens over na:

 • Wie is verantwoordelijk voor de migratie? Hebben je interne ontwikkelaars hier de tijd en kennis voor? Of is specifieke expertise van een externe Magentopartner benodigd?
 • Breng maatwerk en uitbreidingen in kaart die je hebt op Magento 1. Heb je die nog nodig voor jouw webshop op Magento 2?
 • Magento 2 komt met nieuwe functionaliteiten voor personalisatie, internationale uitbreiding, loyaltyprogramma’s en merkontwikkeling. Wil je die allemaal gaan gebruiken voor jouw webshop?
 • Is er genoeg kennis in huis over Magento 2? Of hebben marketing, sales en ontwikkelaars training nodig? En geef je die zelf of besteed je dat liever uit?

Conclusie Magento 1 versus Magento 2

De keuze voor het juiste e-commerceplatform is cruciaal voor het succes van je webshop. De vraag is niet óf je moet migreren, maar wannéér je naar Magento 2 overgaat. Omdat de support van Magento 1 stopt, heeft dit nadelige gevolgen voor het veilig beheren en verwerken van online betalingsverkeer en klantdata. Met Magento 2 ben je verzekerd van een podiumplaats en ga je goed getraind de e-commercestrijd in. Ben jij al klaar voor de migratie?

 

Ervaar de kracht van Magento 2

Plan een gratis migratie plan

Ja, ik wil overstappen