Adobe Magento: De Adobe Experience Cloud

Adobe Magento is een zeer uitgebreid e-commerce platform en onderdeel van de Adobe Experience Cloud suite. Het wordt in de markt gezien als de krachtigste e-commerce oplossing van dit moment. Met een volledig hernieuwde versie, Magento 2, is het mogelijk om voordeel te halen uit vele nieuwe functionaliteiten. Itonomy realiseert Magento 2 webshops voor zowel B2B, B2C als D2C en staat volledig achter Adobe Magento en de sublieme webwinkel ervaringen die het platform mogelijk maakt. Zo kan Itonomy worden gezien als Magento 2 specialist. Lees verder en ontdek waarom Magento 2 sneller, stabieler en schaalbaarder is dan ooit tevoren! Ook lees je waarom de Magento webshop perfect geschikt is voor de toekomst.

 

Plan een Magento 2 demo

De opkomst van Magento 2

Sinds dat de eerste versie van Magento 1 in 2008 is gereleased is er een hoop veranderd aan het platform. Zo is Magento 2 in 2015 uitgebracht en sinds 2018 is het platform in handen van Adobe (Experience Cloud). Magento heeft grote stappen gemaakt en wordt op dit moment gezien als het meest krachtige en professionele e-commerce platform dat er is. Vooral de focus op gebruikerservaring (Experience) en personalisatie is iets waarin Magento 2 ver voorloopt op de concurrentie. Zo is de Business Intelligence Tool ondergebracht in Magento 2 webshops waarmee je inzicht krijgt in data en voorspelbaar klantgedrag.

Adobe Target

Met Adobe Target is het daarnaast mogelijk om relevante winkelervaringen te bieden en zo optimaal in te spelen op klantloyaliteit en herhaalaankopen. Dit in combinatie met een stabiele, snelle en veilige omgeving toont aan dat Magento 2 de afgelopen jaren hard aan de weg heeft getimmerd. Ook op dit moment wordt het platform volop doorontwikkelt zoals valt op te merken aan de laatste Magento 2.3 release.

De functionaliteiten van een Magento 2 webshop op een rij

De Magento webwinkel kan worden gezien als een van de meest geavanceerde en uitgebreide e-commerce platforms van dit moment. Zo richt Magento 2 zich volledig op de gebruikerservaring van kopers en gebruikers. Maar naast de focus op het creëren van een prettige winkelervaring, zijn wij bij Itonomy, en als Magento webshop specialist, erg enthousiast over de mogelijkheden die Magento 2 aan developers biedt. Zo biedt Magento 2 verschillende functionaliteiten in de backend aan zoals een gebruiksvriendelijke pagebuilder met drag-and-drop tool. Het is hierdoor gemakkelijk om verschillende pagina’s aan te maken en in preview modus te bekijken. Verder is een handige functionaliteit voor Magento webwinkel eigenaren bijvoorbeeld de nieuwe Multi-Source Inventory (MSI) functie die het mogelijk maakt om voorraden bij te houden op verschillende fysieke locaties.

Progressive Web Apps met Adobe Magento

Een andere interessante functionaliteit is de PWA Studio module (Progressive web apps) waarmee het mogelijk is om mobiele gebruikers een snelle en aantrekkelijke ervaring te bieden. Deze app is zelfs te gebruiken zonder internetverbinding omdat gegevens worden uitgewisseld via een API. Mobiele bezoekers wanen zich in een app, terwijl het platform in feite opgebouwd is als een normale webwinkel. Ook hieruit blijkt dat Magento 2 zich volledig focust op het bieden van een zo prettig mogelijke winkelervaring, met de hoop het conversiepercentage te verhogen. Zo is jouw Magento webshop klaar voor de toekomst!

De belangrijkste Magento webwinkel functionaliteiten uitgelicht

Naast eerder genoemde features is een aantal belangrijke functionaliteiten van de Magento 2 webshop welke wij graag uitlichten. Echter, een van de belangrijkste redenen om naar Magento 2 over te stappen is natuurlijk dat de support voor Magento 1 is gestopt. Magento heeft dit al een lange tijd van tevoren aangekondigd en nu is het moment eindelijk daar; sinds juni 2020 is de EOS voor Magento 1 Commerce en Open Source gestopt. I.v.m. de veiligheid van jouw Magento webshop raden wij het dan ook ten zeerste aan om de overstap naar Magento 2 te maken. Maar wat biedt het nieuwe platform nu precies? Bij Itonomy zijn wij overtuigd van de kracht van het e-commerce platform en wel om onderstaande modules en functies:

Responsive webdesign

Een van de mooiste verbeteringen is dat de Magento 2 webshop responsive webdesign (RWD) volledig ondersteund. De verschillende thema’s bieden developers de mogelijkheid om hun webshop volledig responsive in te richten. Gebruikers met verschillende apparaten zoals mobiel of tablet (en dus verschillende resoluties) zullen dankzij RWD een optimale ervaring beleven.

Verbeterde bestandsstructuur en nieuwe technieken

Deze verbetering is vooral voor webdevelopers en ontwikkelaars een sterk pluspunt. In Magento 2 is de structuur van bestanden in de backend enorm op de schop gegooid. Zo zijn alle basis views verschoven naar modulestructuur, waardoor iedere module zijn eigen view directory heeft. Alle templates, layouts, css bestanden etc. kunnen hierdoor worden ingezet. Ook bevat de nieuwe Magento webshop verschillende vernieuwde technieken zoals een ‘less CSS preprocessor’ en ondersteuning van jQuery.

Visual Design Editor

De nieuwe Visual Design Editor biedt uitkomst voor iedere Magento webwinkel. De drag-and-drop-tool zoals eerder besproken is hier een belangrijk onderdeel van. Onze Magento specialisten kunnen jou alles vertellen over deze Editor (VDE) en de mogelijkheden om zelfstandig aanpassingen aan een thema door te voeren in het CMS. Waar webshop eigenaren voorheen veel afhankelijker waren van een Magento developer, biedt de Visual Design Editor van Magento 2 hen veel vrijheid. Deze Editor staat bij Itonomy dan ook hoog op de ‘Magento 2 Commerce future list’!

CSS preprocessing

Zoals aangegeven bij de alinea over de verbeterde bestandsstructuur, is de CSS preprocessing functionaliteit ideaal voor het versnellen van front-end ontwikkeling. Zeker bij ingewikkelde thema’s kunnen developers hun CSS door de CSS preprocessing tool makkelijk uitbreiden en onderhouden. Waar CSS preprocessing als standaard binnen Magento 2 wordt gebruikt, is het ook mogelijk om gebruik te maken van Compass of Sass.

Magento UI Library en interface

Een Magento specialist van Itonomy kan je alles vertellen over de uitgebreide front-end bibliotheek van Magento 2. Zo is het mogelijk om verschillende basiselementen aan te passen naar eigen wens en smaak. Denk hierbij aan interface-elementen zoals dropdowns, pop-ups, banners, tooltips, navigatie,buttons, formulieren en breadcrumbs. Hierdoor is het mogelijk om een Magento webshop te laten maken en deze helemaal naar jouw eigen hand te zetten. De uitgebreide UI Library en interface opties bieden Magento developers de mogelijkheid om een bestaand thema snel en effectief om te bouwen naar de gewenste Magento webwinkel. Een Magento 2 specialist kan jou hier alles tot in details over vertellen.

Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid van de Magento webshop dankzij de nieuwe interface enorm verbeterd. Zo is er een duidelijke splitsing gemaakt tussen het systeem- en shopbeheer in de backend. Hierdoor is het voor Magento webwinkel eigenaar overzichtelijk navigeren in de backend. Het doorvoeren van aanpassingen aan producten, instellen van belastingregels en configureren van bestanden is dan ook sterk verbeterd t.o.v. de Magento 1 webwinkel. Een Magento webshop is hierdoor ook in de toekomst geschikt als het fundament van jouw bedrijf.

Verbeterde snelheid en vindbaarheid

Iets waar Magento in voorop loopt is snelheid en organische vindbaarheid. Verschillende thema’s zijn een stuk lichter en sneller gemaakt doordat interface-elementen van modules door de modules zelf worden geregeld. In feite bestaat de kern van Magento 2 uit minder elementen dan voorheen waardoor veel tijdwinst wordt behaald. Naast dat bezoekers hierdoor een veel snellere Magento webwinkel ervaren zullen ook zoekmachines sneller door de website heen kunnen navigeren, waarvan wij weten dat dat een belangrijke ranking factor is! Een goede en snelle gebruikerservaring is wat zoekmachines zoals Google belangrijk vinden en waar Magento zich dus volledig op heeft gefocust.

Enkele extra Magento features die in Magento 2 zijn doorgevoerd is de integratie van Varnish en “Full Page Caching”. Hierdoor wordt de serverbelasting drastisch teruggedrongen en ook worden pagina’s hierdoor veel sneller geladen. (Magento beweert zelf dat dit kan oplopen tot zo’n 20-25%). Een mooi voorbeeld daarvan is de verkorte wachttijd die staat voor het toevoegen van een product aan de winkelwagen, hetgeen direct in verband staat met het verhogen van de conversies.

Automatisch testen

Zoals aangegeven is Magento 2 een van de meest stabiele E-commerce platforms van dit moment. Dit kan worden verklaard door de grote hoeveelheid testen die Magento continu uitvoert. Zo heeft Magento een groot testing framework opgezet dat is ingericht op performance. Zo zijn er tal van integratietesten, JavaScript unit testen en statische testen welke een grote mate van stabiliteit teweegbrengen. Handmatige checks zijn vervangen door automatische tests, waardoor fouten eerder worden opgemerkt en developers eventuele problemen snel kunnen verhelpen. Na iedere wijziging aan de Magento webshop, bijvoorbeeld een verandering in de code, wordt gecontroleerd of al bestaande functies nog steeds werken om zo stabiliteit te kunnen blijven garanderen.

Fouten kunnen hierdoor in een vroeg stadium automatisch worden ontdekt, terwijl deze bij de handmatige controle in Magento 1 niet eens altijd werden opgemerkt. Een Magento webshop specialist van Itonomy kan je alles vertellen over het verschil tussen de handmatige en automatisch checks, welke lopen via het “Icecream Cone” model en de “Testing Pyramide”.

Steeds groter aanbod van toepasbare extensies

Zoals bij elke lancering van een nieuw CMS, was ook bij de lancering van Magento 2 het totaalaanbod van extensies beperkt. Echter, vanwege de enorme populariteit van de Magento 2 webshop zijn developers niet stil blijven zitten. Enkele extensies bevatten zeer gewilde uitbreidingen, zoals de Mageworks SEO Suite. Hiermee kan effectief worden ingespeeld op Magento SEO en zo de organische vindbaarheid van jouw webwinkel vergroten. Maar ook verschillende extensies van Amasty, zoals “Improved Layered Navigation” en “Special Promotions” behoren tot de beschikbare extensies. Op dit moment zijn er al honderden extra extensies ontwikkeld voor Magento. Itonomy heeft onlangs een extensie gebouwd voor de module van Flowbox.

Magento 2 B2B

Iets wat Magento 2 webshops uniek maakt, zijn de vele B2B functionaliteiten die het platform biedt. Zakelijke inkopers oriënteren zich steeds meer online en webshops dienen hier dan ook goed op in te spelen. Magento 2 is een e-commerce platform met uitgebreide B2B functionaliteiten waarmee jij bij jouw zakelijke klanten kunt opvallen.

Zo is het voor klanten mogelijk om hun eigen accountmanagement te regelen, waarbij klanten per inkoper een specifieke rol en bijbehorende functionaliteiten kunnen beheren. Daarnaast kunnen zakelijke klanten snel inkopen en gebruik maken van een groot aantal betaalmethodes. Daarbij is het voor webshop eigenaren mogelijk om klanten een gepersonaliseerde Magento webshop te bieden waarbij aparte prijzen en assortimenten kunnen worden getoond.

Bij Itonomy zijn wij gespecialiseerd in het ontwerp en de ontwikkeling van Magento B2B webshops en wij kunnen je dan ook alles vertellen over dit uitgebreide en professionele platform. Ook kunnen wij je praktische informatie geven over Magento Hosting en de kosten voor het laten bouwen van een Magento webshop.

Magento webshop laten maken door Itonomy

Voor webwinkel eigenaren die de overweging maken om naar Magento 2 over te stappen is het mogelijk om de Magento 2 demo uit te proberen. Itonomy biedt graag een uitgebreide demonstratie aan waarin de kracht van Magento 2 Commerce wordt aangetoond. Itonomy is erkend Professional Solution partner van Magento en kan je daarom uitgebreid over alles vertellen! Ook is Itonomy PWA specialist op e-commerce gebied en Adobe gecertificeerd.

Contact opnemen met een Magento 2 specialist

Heb je vragen over dit e-commerce platform of ben je bijvoorbeeld op zoek naar informatie over de migratie naar Magento 2? Neem dan vrijblijvend contact op met met een van onze Magento webshop specialisten Christiaan de Jong (Business Development Manager bij Itonomy). Bel 06-18966077 of e-mail naar christiaan.dejong@itonomy.nl

Neem direct contact op