Magento B2B webshop

De manier waarop B2B (business to business) bedrijven zaken willen doen met hun leveranciers verandert. Zakelijke inkopers oriënteren zich steeds meer online en geven de voorkeur aan online inkopen. Nieuwe digitale technologieën liggen hieraan ten grondslag en zorgen voor een ingrijpende verandering in de wereld van B2B e-commerce. B2B bedrijven stellen daarom hoge eisen aan een B2B webshop en zijn op zoek naar een platform met uitgebreide functionaliteiten. Adobe Magento Commerce is een krachtig e-commerce platform en wordt gezien als de meest ideale en uitgebreide B2B webshop. Adobe Commerce maakt onderdeel uit van de Adobe Experience Cloud.

Vraag een Magento B2B demo aan

Magento B2B webshop: de belangrijkste functionaliteiten op een rij

Magento B2B speelt sterk in op alle wensen en behoeftes van zakelijke inkopers. Een B2B module Magento 2 is speciaal ontworpen om aan de groeiende vraag naar B2B functionaliteiten te voldoen. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen Magento Community en Magento Commerce (voorheen stond dit bekend als Magento Enterprise). Waar Magento Community de belangrijkste basisfuncties bevat om te kunnen starten met B2B e-commerce, is Magento Commerce geschikt voor de grotere en meer volwassen B2B webshops. Wij van Itonomy hebben de belangrijkste B2B e-commerce functionaliteiten voor je in kaart gebracht om zo een duidelijk beeld te krijgen van B2B Magento.

Eigen accountmanagement voor jouw B2B klant

Met een Magento B2B webshop stel je jouw klanten in staat om hun eigen account te beheren. Zij kunnen per inkoper specifieke rollen en bijbehorende bevoegdheden aanmaken en beheren. Bijvoorbeeld wie de bestellingen en wie de betalingen binnen de Magento B2B shop mag doen. Via een eigen account kunnen B2B klanten hun specifieke inkoopprijzen, ordergeschiedenis en bedrijfskrediet inzien en beheren. Jouw klanten beschikken met de B2B module Magento 2 over veel meer mogelijkheden om hun inkopen zelf te regelen. Het hebben van volledige controle en overzicht staan in Magento 2 B2B centraal.

Gemakkelijk & snel digitaal inkopen met Magento Commerce voor B2B

Er zijn meerdere manieren om snel inkopen te doen via een Magento B2B webshop waardoor telefonische bestellingen tot het verleden behoren:

– Zoek in de Magento Commerce B2B snel naar productcodes (zoals SKU’s of unieke productnummers);
– Gebruik de mogelijkheid van uploaden van CSV-bestanden; door items te kiezen vanaf een samengestelde productlijst of met terugkerende orders.
– Levertijden kunnen in de Magento B2B shop per product ingezien worden;
– Betaal direct openstaande facturen voor extra krediet;
– Bepaal met Magento Commerce B2B welke producten gekocht kunnen worden.

Betaalmethodes selecteren in de Magento B2B module

Natuurlijk kunnen je klanten zelf hun voorkeur aangeven voor een betaalmethode: vooraf, met een factuur, per creditcard, een paybylink of via andere digitale manier. Zo kunnen alle geïmplementeerde Payment Service Providers in Magento 2 B2B worden geselecteerd voor zakelijke klanten. Daarnaast kan er voor ieder bedrijf een bedrijfskrediet worden ingesteld, met daarbij de mogelijkheid om het saldo in te zien en naar wens te verhogen. Ook kunnen zakelijke klanten ervoor kiezen om in de Magento B2B webshop de bestelling op rekening te betalen.

Snel een professionele B2B offerte aanvragen en afhandelen

Een andere AdobeMagento Commerce feature voor B2B webshops is dat jouw klant gemakkelijk een offerte kan aanvragen door zijn gewenste producten in het digitale winkelmandje te plaatsen. De verkoopafdeling kan snel op deze prijsaanvragen reageren en onderhandelen met je klant. Elk account binnen de B2B webshop Magento kan speciale prijzen of specifieke klant kortingen hebben. Zodra de offerte akkoord is, kan de klant deze direct omzetten in een bestelling. Het beheren van offertes wordt op deze manier overzichtelijk en ook hier toont Magento dus aan echt mee te denken met de wensen en behoeften van B2B e-commerce.

Een gepersonaliseerde Magento B2B webshop voor jouw zakelijke klant

 

Maak de online beleving van je B2B webshop persoonlijker door maatwerk toe te passen. Je kunt in B2B Magento per account catalogi, prijslijsten en aanbiedingen toewijzen. Kies dus zelf welk deel van jouw assortiment je wilt tonen aan welke klant. In Magento Commerce kan dit gemakkelijk via een eigen specifieke klantenlogin. De B2B webshop kun je dus aanpassen voor elk uniek B2B account. Zo is het dus mogelijk om in de B2B webshop Magento per specifieke klant of klantgroep een speciaal assortiment te creëren.

Integratie met achterliggende systemen

 

Een Adobe Magento Commerce B2B webshop is gemakkelijk te integreren met andere ICT-systemen zoals ERP, CRM, PIM en WMS. Managementinformatie wordt gegenereerd met standaardrapportages van verkoop-, klant en productdata. Zo is data niet meer versnipperd en heb je realtime inzicht in klantdata, orders en voorraden. Zo kunnen er verschillende modules voor Magento B2B worden gekoppeld en gecombineerd. Het grote voordeel hiervan is dat de backend van de B2B shop heel gemakkelijk te gebruiken is en alle mogelijkheden biedt om de webshop zelf te beheren.

 

Nog meer B2B e-commerce trends

Naast alle bovengenoemde voordelen van een B2B webshop die draait op Magento zijn ook onderstaande B2B modules van Magento 2 doorontwikkeld:

  • Mobiel vriendelijk (responsive) en PWA (Studio);
  • Koppelingen onderbrengen (zowel in de backend als gekoppeld met bijvoorbeeld Exact, Snelstart of Microsoft);
  • API-ondersteuning en Magento modules (hiermee kun je bedrijfsprocessen automatiseren);
  • Speciaal assortiment (speciale producten in een gelimiteerde uitgave of bijvoorbeeld custom made);
  • Een snelle webshop;
  • Zoekmachinevriendelijk (uitgebreide SEO functionaliteiten); 
  • Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel.

Het advies voor Magento B2B

Voor een sterk e-commerce platform dat is gericht is op de B2B markt raden wij Adobe Commerce sterk aan. Itonomy is gespecialiseerd in het bouwen van Adobe Commerce webshops en is op de hoogte van alle laatste B2B e-commerce trends. Daarnaast kunnen wij je alles vertellen over Adobe Commerce Cloud en de voordelen daarvan.

Een B2B webshop laten maken door Itonomy

Voor B2B webshop tips en adviezen over verschillende platforms ben je bij Itonomy aan het juiste adres. Itonomy is erkend Magento Professional Solution Partner en helpt daarom graag bij het inventariseren van de benodigdheden voor de Magento B2B webshop!

 

 

Adobe Magento voor B2B?

 

Neem dan vrijblijvend contact op met Christiaan de Jong (Business Development Manager bij Itonomy). Bel 06-18966077 of e-mail naar christiaan.dejong@itonomy.nl

Magento B2B demo aanvragen