Een D2C webshop bouwen met Adobe (Magento) Commerce

Direct to Consumer e-commerce biedt veel mogelijkheden. De digitale revolutie heeft het mogelijk gemaakt om directe banden te leggen tussen producent en eindafnemer. Dit is wat D2C e-commerce (ofwel B2B2C) voor jou kan doen.

Maar dit is nog niet alles. Hoe zorg je ervoor dat jij ook daadwerkelijk de verbinding maakt met jouw eindgebruikers? Wat maakt dat jouw shop zich onderscheidt van die van jouw resellers? Hoe lever je je gebruikers de meest optimale gebruikerservaring online en kan je de verwachtingen van de consument waarmaken? Het D2C platform dat hierin kan ondersteunen heet Magento Community of Adobe (Magento) Commerce.

Waarom Itonomy?

Itonomy ondersteunt bedrijven bij de groei naar een volwassen online platform. Door jarenlange ervaring in de Adobe (Magento) Commerce en Magento Community markt zijn wij in staat om onze kennis op jouw bedrijf toe te passen en onze expertise toe te voegen aan de bestaande kennis. Onze gecertificeerde Adobe & Magento developers leveren hoogwaardige e-commerce oplossingen binnen Adobe en Magento voor zowel B2B, B2C en steeds vaker ook D2C. Door samen te werken met jouw bedrijf zorgen wij ervoor dat er een schaalbare en sterk converterende D2C shop wordt opgebouwd.

Benieuwd naar meer informatie over wat een D2C platform voor jouw bedrijf kan doen? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met het bouwen van jouw eigen D2C ecommerce platform.

Drie redenen om te beginnen met D2C e-commerce

In een wereld waarin veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen is het goed om mee te bewegen. De Corona crisis bijvoorbeeld heeft hier een grote invloed op. Door deze crisis zijn veel winkelbezoekers overgestapt naar online winkelen. Dit is een trend die zal doorzetten en waar leveranciers en producenten op kunnen inspelen.

Naast het behouden van bestaande kanalen zoals resellers en groothandels, kan het toevoegen van een extra kanaal je verkopen een boost geven. Zeker in tijden waarin steeds meer fysieke winkels hun deuren sluiten kan het D2C kanaal een sterke toevoeging zijn.

Een essentieel onderdeel van een sterk D2C e-commerce kanaal opzetten is weten wie je eindgebruikers zijn en wat zij van jou verwachten. Door een authentieke merkbeleving neer te zetten in jouw D2C (direct to consumer) kanaal stel je zowel jouw klant als jouw eindgebruiker in staat om een relatie met je merk op te bouwen en meer waarde te creëren. Met het versterken van jouw brand authenticity zorg je uiteindelijk ook voor een groter marktaandeel.

Verder is het verhogen van de omzet via een eigen verkoopkanaal iets wat veel andere resellers voor jou hebben gedaan. Door de controle op jouw distributiekanaal terug te pakken kun je veel gerichter inspelen op de waarden en visies die jouw bedrijf op de eindgebruiker wil overdragen.

Meer weten over de redenen waarom D2C interessant kan zijn voor jouw bedrijf? En hoe je eraan kan beginnen? Download dan onze whitepaper (in samenwerking met onze partner IDA).

Adobe (Magento) Commerce inzetten voor D2C

Met een eigen webshop hoeft er geen keuze meer gemaakt te worden tussen goedlopende en minder goedlopende producten, zoals dit bij resellers wel aan de orde is. Dit zorgt voor meer ruimte in het aanbod binnen de shop. Deze vrijheid zorgt ervoor dat je de kans krijgt om andere markten en klantsegmenten aan te spreken.
De meerwaarde die Adobe (Magento) Commerce voor jouw merk kan bieden loopt uiteen; van het bekijken van doelstellingen in het gepersonaliseerde dashboard tot het tot in de puntjes uitwerken van customer service. Hieronder staat in drie punten aangegeven hoe Adobe (Magento) Commerce daarbij kan ondersteunen.

Creëer de ultieme D2C shopping ervaring met gepersonaliseerde content

Door goed te kijken naar de wens van je eindgebruiker kan content worden ingezet als een extra asset binnen jouw D2C e-commerce platform.
Binnen Adobe (Magento) Commerce is het mogelijk om gemakkelijk aanpassingen te maken aan de lay-out van het platform. De pagebuilder van Adobe (Magento) Commerce zorgt ervoor dat jouw D2C e-commerce platform naar een nieuw niveau wordt getild.
Het is bijvoorbeeld mogelijk om tekst, afbeeldingen en video te combineren in slides en andere lay-outs. Bekijk tussendoor vooral hoe de lay-out er live uitziet, voordat de pagina online komt. Denk hierbij aan segmentatie opties voor de bezoekers van jouw platform. Combineer cross- en upselling of gebruik gerelateerde producten om omzet te vergroten. Ook de timing is cruciaal. Optimaliseer de timing van de content en bepaal hiermee de impact ervan. Dit wordt mogelijk gemaakt binnen Adobe (Magento) Commerce.

Zet de consument centraal in jouw D2C shop

Met alleen gepersonaliseerde content kom je er niet. Om de bezoekers van jouw Direct to Consumer platform een optimale ervaring te bieden heeft Adobe (Magento) een Marketplace samengesteld waarin verschillende applicaties, extensies en tools gekozen kunnen worden.
Hiermee is het mogelijk om het D2C platform op zo’n manier vorm te geven dat het draait om de eindgebruiker. Er zijn verschillende extensies te implementeren binnen het platform die bijdragen aan de meest optimale ervaring.

Houd zelf het site-verkeer in de gaten via een gepersonaliseerd dashboard

Werk efficiënter dan ooit in de intuïtieve admin interface van Adobe (Magento). Het gepersonaliseerde dashboard ondersteunt bij het monitoren van activiteiten zoals sales, zoekwoorden en on-site zoekopdrachten.
Het dashboard biedt de mogelijkheid om specifieke data te tonen op de homepage binnen de administrator functie. Personaliseer deze op basis van jouw doelstellingen.

Voor meer informatie over Adobe (Magento) Commerce klik je op de link hiernaast.

Itonomy helpt bij het inzetten van Adobe (Magento) voor D2C e-commerce

Zorg voor een sterke merkbeleving door middel van een eigen kanaal. Vergroot het marktaandeel van jouw merk en laat de omzet toenemen. Itonomy is de aangewezen partner om het optimale uit de mogelijkheden te halen. We laten jou graag vrijblijvend kennismaken met Adobe (Magento) Commerce middels een demonstratie. Itonomy is Professional Solution Partner van Adobe en vertelt je alles wat je moet weten over dit e-commerce platform.

Laten we kennismaken!