Een D2C webshop bouwen met Magento Commerce

Direct to Consumer e-commerce biedt vele mogelijkheden. De digitale revolutie heeft het mogelijk gemaakt dat er directe banden kunnen worden gelegd tussen producent en eindafnemer. Dit is wat D2C e-commerce (of B2B2C) voor jou kan doen. Maar dit is nog niet alles. Hoe zorg je ervoor dat jij ook daadwerkelijk de verbinding maakt met jouw eindgebruikers? Wat maakt dat jouw shop zich onderscheid van die van jouw resellers? Hoe lever jij jouw gebruikers de meest optimale gebruikservaring online en kan je de verwachtingen van de consument waarmaken? Het D2C platform dat hierin kan ondersteunen heet Magento Community of Magento Commerce.
Itonomy ondersteunt bedrijven bij de groei naar een volwassen online platform. Door jarenlange ervaring in de Commerce en Community markt zijn wij in staat om onze kennis op jouw bedrijf toe te passen en onze expertise toe te voegen aan de bestaande kennis. Onze gecertificeerde Magento developers leveren hoogwaardige e-commerce oplossingen binnen Magento voor zowel B2B, B2C en steeds vaker ook D2C. Door samen te werken met jouw bedrijf zorgen wij ervoor dat er een schaalbare en sterk converterende D2C shop wordt opgebouwd.

Benieuwd naar meer informatie over wat een D2C platform voor jouw bedrijf kan doen? Op deze pagina van Itonomy vind je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met het bouwen van jouw eigen D2C ecommerce platform.

Vraag een Magento demo aan

Download dan onze whitepaper (in samenwerking met onze partner IDA) of bekijk deze infographic van Adobe Magento.

Download de D2C white paper

Drie redenen om te beginnen met D2C e-commerce

In een wereld waarin de veranderingen elkaar in een snel tempo opvolgen is het goed om mee te bewegen met de tijd. De huidige corona crisis bijvoorbeeld heeft hier een grote invloed op. Door deze crisis zijn veel winkelbezoekers overgestapt naar de online winkels. De verwachting is dat dit niet meer volledig zal veranderen zodra de crisis weer over is. Hier kunnen leveranciers en producenten op inspelen.
Want naast het behouden van de bestaande kanalen zoals resellers en de groothandel, kan het toevoegen van een extra kanaal veel opleveren. Zeker in tijden waarin steeds meer fysieke winkels hun deuren sluiten kan het D2C kanaal een sterke toevoeging zijn.
Een essentieel onderdeel van een sterk D2C e-commerce kanaal opzetten is weten wie je eindgebruikers zijn en wat zij van jou verwachten. Door een authentieke merkbeleving neer te zetten in jouw direct to consumer kanaal stel je zowel jouw klant als jouw eindgebruiker in staat om een relatie met jouw merk op te bouwen en meer waarde te creëren. Met het versterken van jouw brand authenticity zorg je uiteindelijk ook voor een groter marktaandeel.
Verder is het verhogen van de omzet via een eigen verkoopkanaal iets wat veel andere producenten voor jou hebben gedaan. Door de controle op jouw distributiekanaal terug te pakken kan je veel gerichter inspelen op de waarden en visies die jouw bedrijf op de eindgebruiker wil overdragen.

Meer weten over de redenen waarom D2C interessant kan zijn voor jouw bedrijf? En hoe je eraan kan beginnen? Download dan onze whitepaper (in samenwerking met onze partner IDA) of bekijk deze infographic van Adobe Magento.

Download de D2C white paper

Magento Commerce inzetten voor direct to consumer

Met een eigen webshop hoeft er niet meer de keuze worden gemaakt tussen goedlopende en minder goed lopende producten, zoals dit bij de resellers wel aan de orde is. Dit zorgt voor meer ruimte in het aanbod binnen de shop. Deze vrijheid zorgt ervoor dat je de kans krijgt om andere markten en klantsegmenten aan te spreken.
De meerwaarde die Magento Commerce voor jouw merk kan bieden loopt vrij uiteen. Het varieert van het bekijken van doelstellingen in het gepersonaliseerde dashboard tot het tot in de puntjes uitwerken van customer service. Hieronder staat in drie punten aangegeven hoe Magento Commerce daarbij kan ondersteunen.

Creëer de ultieme D2C shopping ervaring met gepersonaliseerde content

Door goed te kijken naar wat jouw eindgebruiker wil kan content worden ingezet als een extra asset binnen jouw D2C ecommerce platform.
Binnen Magento Commerce is het mogelijk om gemakkelijk aanpassingen te maken aan de lay-out van het platform. De page builder van Magento Commerce zorgt ervoor dat jouw D2C ecommerce platform naar een nieuw niveau wordt getild.
Het is bijvoorbeeld mogelijk om tekst, afbeeldingen en video te combineren in slides en andere layouts. Bekijk tussendoor vooral hoe de lay-out er live uitziet, voordat de pagina online komt te staan. Denk hierbij aan segmentatie opties voor de bezoekers van jouw platform. Combineer cross- en upselling of gebruik gerelateerde producten om omzet te vergroten. Ook de timing is cruciaal. Optimaliseer de timing van de content en bepaal hiermee de impact ervan. Dit wordt mogelijk gemaakt binnen Magento Commerce.

Zet de consument centraal in jouw D2C shop

Maar met alleen gepersonaliseerde content kom je er niet. Om de bezoekers van jouw direct to consumer platform een optimale ervaring te bieden heeft Magento een Marketplace samengesteld waarin verscheidene applicaties, extensies en tools gekozen kunnen worden.
Om het direct to consumer platform op zo’n manier vorm te geven dat het draait om de eindgebruiker is het verstandig hier gebruik van te maken. Er zijn namelijk verschillende extensies te implementeren binnen het platform die bijdragen aan de meest optimale ervaring.

Hou zelf het site-verkeer in de gaten via een gepersonaliseerd dashboard

Werk efficiënter dan ooit in de intuïtieve admin interface van Magento. Het gepersonaliseerde dashboard ondersteunt bij het in de gaten houden van all-over site activiteiten zoals sales, zoekwoorden en on-site zoekopdrachten.
Het dashboard biedt de mogelijkheid om specifieke data te tonen op de homepage binnen de administrator functie. Personaliseer deze op basis van jouw doelstellingen, welke deze ook zijn.

Itonomy helpt bij het inzetten van Magento voor D2C ecommerce

Het is tijd om het heft in eigen handen te nemen. Zorg voor een sterke merkbeleving door middel van een eigen kanaal. Vergroot het marktaandeel van jouw merk en laat de omzet toenemen. Wij van Itonomy kunnen jou hierbij ondersteunen. We laten jou graag vrijblijvend kennismaken met Magento Commerce middels een demonstratie. Itonomy is Professional Solution Partner van Magento en vertelt jou alles wat je moet weten over het e-commerce platform.
Heb je vragen over wat Itonomy voor jouw D2C ecommerce shop kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Christiaan de Jong (Business Development Manager bij Itonomy). Bel 06-18966077 of stuur een e-mail naar christiaan.dejong@itonomy.nl.