Magento ERP koppelingen

Magento 2 is een van de grootste aanbieders op het gebied van software om webshops te bouwen. Zeker voor retailers met behoefte aan een grote webshop is Magento een ideale partner. Itonomy helpt je met het bouwen van hoogwaardige Magento 2 webshops voor e-commerce bedrijven in verschillende branches en segmenten. Daarbij wordt overal aan gedacht. Lees hier bijvoorbeeld wat er allemaal bij komt kijken als je een professionele webshop wilt laten maken. Je zult zien dat je aan veel aspecten moet denken. Van architectuur tot strategie en van beheer tot identiteit. Allemaal belangrijke aspecten voor het bouwen van een professionele webshop.

Ook de technische ondersteuning is cruciaal en niet voor iedereen weggelegd. Samen met Magento helpt Itonomy je bij het ondersteunen en efficiënt inrichten van ERP-systemen, PIM-oplossingen, CRM-integraties, WMS-systemen en overige marketing platforms. In dit artikel bespreken we de verschillende Magento ERP koppelingen die jouw webshop tot nog grotere hoogte kunnen laten stijgen.

Direct contact

Wat zijn ERP koppelingen?

ERP (Enterprise Resource Planning) koppelingen zijn een verzamelnaam van tools die het proces op het gebied van e-commerce optimaliseren. Met een ERP systeem zorg je bijvoorbeeld dat je je bestellingen, verzendingen en voorraadbeheer op één locatie beheert en regelt. Het voordeel van zo’n ERP koppeling voor je webshop is dat alle gegevens met elkaar verbonden staan en zodra er iets verandert wordt dit overal aangepast.

Welke Magento ERP koppelingen zijn er?

Er zijn verschillende ERP koppelingen voor Magento 2, maar we bespreken hier de meest gebruikte vier koppelingen. Op het gebied van Adobe Magento voor ERP zijn dit zijn in Nederland de meest gebruikte koppelingen:

  • Microsoft Dynamics NAV koppeling (ism onze partner TCOG)
  • Microsoft Business one (ism onze partner TCOG)
  • Exact Globe koppeling (ism onze partner dealer4dealer)
  • SAP Business One integratie met Adobe Magento
  • AFAS koppeling

Microsoft Dynamics NAV koppeling aan Magento 2

Microsoft Dynamics NAV – ook wel bekend onder de naam Navision – is een ERP koppeling die door meer dan 100.000 bedrijven wordt ingezet. Microsoft Dynamics NAV wordt ingezet voor onder meer het beheren van boekhouding, financiën en bedrijfsvoering. Itonomy helpt u deze ERP koppeling te maken. Zo heeft u alle gegevens van uw Adobe Magento webshop binnen no-time verzameld en op één plek. Microsoft Dynamics NAV is met name ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB). Het ERP pakket is namelijk zeer geschikt voor bedrijven waar de procesvoering nog zeer overzichtelijk en gestroomlijnd loopt.

Een aanvulling op de Microsoft Dynamics NAV is de zogenaamde Magento Dynamic SKU (Stock Keeping Units). Met SKU’s kun je artikelen extra labelen, bijvoorbeeld op de vestiging waar ze op dit moment zijn of bepaalde variant codes.

Exact Globe koppeling aan Magento 2

De koppeling van Exact Globe is zeer uitgebreid en wordt al jaren gebruikt in combinatie met de webshops van Magento. De koppeling tussen Exact Globe en Adobe Magento 2 bestaat uit een kant en klare extensie in drie varianten: financieel, logistiek en B2B. Daarnaast helpt de Adobe Magento ERP koppeling Exact Globe je met het snel en automatisch ondersteunen van onder meer: matrix artikelen, prijslijsten, staffels en administraties. Daarnaast is Exact Globe uit te breiden met onder meer order- en factuurhistorie.

SAP koppeling aan Magento 2

SAP is een ERP die zorgt dat alle data op het gebied van finance, voorraad, productie, handel en accountancy gesynchroniseerd wordt met je webshop van Adobe Magento 2. Specifiek heet de ERP van SAP de ‘SAP Business One Connector’. Met deze koppeling kun je eigenlijk alle soorten productsoort ondersteuning uitvoeren. Denk hierbij aan de gegevens voor je productvoorraad, bestellingen, prijzen, bedrijven en offertes.

AFAS koppeling aan Magento 2

AFAS software wordt snel en eenvoudig gekoppeld aan je Magento webshop. Deze Magento ERP koppeling zorgt voor een efficiënt beheer van je voorraad. Zo kun je altijd vanuit een actuele voorraad werken, die in real time geactualiseerd wordt. Onder meer voorraden, prijzen en attributen worden snel gesynchroniseerd.

Welke ERP's hebben jullie met Adobe Magento gekoppeld?

Itonomy heeft in de loop van de jaren verschillende complexe en minder complexe koppelingen gerealiseerd. De belangrijkste zijn;

– ACA

– Navision

– Microsoft Dynamics 365

– Vendit (tevens exclusieve partner van Itonomy)

– SAP

– Oculus (Pantheon)

– Itsperfect

– Itsuits

– XL-enz (Reflecta)

– Magnus OIL (middleware)

– Wolfpack (middleware)

Vragen over Adobe Magento ERP koppelingen?

 

Itonomy is erkend Magento Professional Solution Partner en helpt daarom graag bij het inventariseren welke ERP koppelingen het meest effectief zijn voor jouw Magento webshop!

Heb je vragen over ERP koppelingen? Neem dan vrijblijvend contact op met Christiaan de Jong (Business Development Manager bij Itonomy).

Meer weten over ERP koppelingen