Adobe Magento Commerce

Adobe Magento Commerce wordt sinds jaar en dag gezien als de meest krachtige en flexibele software oplossing voor het bouwen van webshops. Dit is terug te zien wanneer er wordt gekeken naar de Magento 2 update: Magento Commerce (voorheen Magento Enterprise). Als toevoeging op de oude Magento Enterprise features list heeft de Adobe Magento Commerce tal van nieuwe functionaliteiten die zijn inbegrepen in het softwarepakket. Wist je dat Magento 2 uitermate geschikt is als B2B webshop?

In Magento Commerce staat de gebruikerservaring centraal. Daar zijn wij van Itonomy heel erg over te spreken. Maar wat ons nog enthousiaster maakt dan dit, is dat de mogelijkheden in de backend volop zijn doorontwikkeld. Hierdoor wordt het ook voor developers prettiger werken in de nieuwe Adobe Magento Commerce omgeving. Op deze pagina vind je informatie over zowel handige features voor de backend als frontend. Wil je gelijk informatie over Magento cloud pricing (of voorheen Magento Enterprise pricing)? Bekijk dan de pagina over de kosten voor een Magento webshop.

Functionaliteiten van Magento Commerce

Bij de ontwikkeling van Magento 1 naar Magento 2 is er een aantal functionaliteiten toegevoegd aan het pakket waardoor het zelf bouwen van een webshop stukken toegankelijker is geworden. Ook is er een aantal punten die Magento Commerce biedt ten opzichte van Magento Community (voorheen Open Source). Voor een overzicht van Adobe Magento 2 Commerce vs Open Source kan je deze whitepaper downloaden.

De Page Builder van Magento Commerce

Dynamische content blokken die makkelijk te editen zijn, publicaties inplannen en content plaatsen in een handomdraai. Dit is een greep uit de nieuwe Page Builder van Adobe Magento Commerce.

Creëer landingspagina’s op basis van een template die jouw bezoekers aanspreekt door afbeeldingen, banners en video’s in te zetten. Door in de backend de drag-and-drop tool te gebruiken wordt het makkelijker om nieuwe pagina’s aan te maken. En met de preview modus wordt het eenvoudig om te kijken hoe een pagina eruit komt te zien voordat deze live gezet wordt.

Wil jij een webshop bouwen die perfect aansluit op de identiteit van jouw merk?

Vrijblijvend adviesgesprek

Automatische productaanbevelingen door segmentatie en personalisatie in Magento Commerce

Deze functie is exclusief voor Magento Commerce ontwikkeld en biedt de mogelijkheid om relevantere aanbevelingen te tonen aan individuele gebruikers. Dit wordt gedaan in samenwerking met Adobe Sensei.
De aanbevelingen worden door middel van een zelflerend systeem vormgegeven, die automatisch op individueel niveau het gebruiksgedrag van bezoekers analyseert. Dit is afhankelijk van een aantal demo- en geografische factoren, maar ook wordt er naar de lifetime purchase value en bestelgeschiedenis gekeken. Met behulp van deze factoren is er een aantal verschillende aanbevelingen te onderscheiden die middels AI worden opgebouwd:

· Shopper-based: ‘speciaal voor jou’
· Content similarity-based: ‘meer van hetzelfde’
· Item-based: ‘anderen bekeken ook’, ‘anderen bekeken dit en kochten dit’
· Contextual popularity-based: ‘trending’, ‘meest bekeken’ of ‘meest gekocht’

Behalve dat gebruikers die relevante aanbevelingen twee keer zo vaak terugkomen naar de webshop, bieden persoonlijke aanbevelingen nog meer voordelen. Door relevante product aanbevelingen te maken aan individuele gebruikers wordt de kans op cross- en upselling vergroot. Onderzoek wijst uit dat gebruikers die een persoonlijke shopping ervaring krijgen 70% meer converteren en in 40% van alle aankopen zelfs een hogere orderwaarde hebben dan gepland.

Progressive Web Application Studio in Magento Commerce

Een Progressive Web Application (PWA) combineert de eigenschappen en kenmerken van een native app met een website. Het is een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en (web)apps. Het voordeel is dat een PWA niet afhankelijk is van een besturingssysteem terwijl het wel als een website en app werkt.

De PWA Studio binnen Adobe Magento Commerce biedt developers de mogelijkheid om snelle, betrouwbare en interactieve ervaringen te geven aan mobiele gebruikers die de conversies een boost geven. Door middel van een PWA krijgt iedere mobiele gebruiker de mogelijkheid om push-notificaties te ontvangen en offline te kunnen shoppen. Daarbij krijgen bezoekers een responsive template te zien dat wordt aangepast naar de schermresolutie van iedere individuele gebruiker, wat bijdraagt aan het vergroten van de gebruikerservaring.
Verlaag de totale eigendomskosten en versnel de marktintroductietijd door gebruik te maken van standaard thema’s en open web standards om jouw PWA live te zetten.

Wil je toch liever een gepersonaliseerde Progressive Web App? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

De meerwaarde van Adobe Magento Commerce voor jouw merk

Het mag duidelijk zijn dat de laatste versie van Adobe Magento Commerce 2.4 een paar mooie functionaliteiten met zich meebrengt. Hierboven is ook al een aantal voordelen van het software systeem weergegeven, maar er is nog veel meer! Om tot in de details te begrijpen waar de echte kwaliteiten van Magento Commerce liggen wordt hieronder verder ingegaan op deze voordelen.

Krachtige en overzichtelijke admin omgeving binnen Magento Commerce

Site management wordt eenvoudiger dan ooit door de herschreven code van de Admin omgeving binnen Magento Commerce. Werk efficiënt in een moderne en intuïtieve interface middels een gepersonaliseerd dashboard.
Krijg eenvoudig toegang tot sales, management en zoekwoord data om jouw bedrijfsprocessen te monitoren. De navigatiebalk maakt het makkelijk om informatie te vinden en de overzichtelijke management vlakken kunnen worden gepersonaliseerd naar jouw doelstellingen, wat het rapporteren sterk vereenvoudigt.
Goed om te weten is dat alles kan worden gedaan in de Magento Commerce 2 cloud. Ook hierover vertelt Itonomy je graag meer!

Opschalen is makkelijker door herschreven code

De schaalbaarheid en flexibiliteit van een e-commerce oplossing spelen bij veel organisaties een grote rol. Magento Commerce is een krachtige en schaalbare oplossing waarmee webshops en websites probleemloos kunnen doorgroeien naar de volgende stap, welke dat ook is.
Het platform is namelijk eenvoudig uit te breiden met meerdere webshops. Deze verschillende webshops kunnen elk in een andere taal en met verschillende valuta’s worden aangemaakt. Door de ‘Fastly Image Optimization’ worden afbeeldingen daarnaast automatisch op de juiste afmetingen weergegeven en voorzien van een watermerk.
En ondanks dat Magento 2.3 Commerce op zichzelf al beschikt over een aantal uitgebreide functionaliteiten, zijn deze eenvoudig verder uit te breiden met extensies van derden. Vanwege de enorme populariteit van Magento Commerce worden ook extensies van derden volop doorontwikkeld.

Interessante Magento Commerce B2B features

Adobe Magento Commerce is geschikt voor zowel B2C, B2B als D2C webshops. Voor de B2B sector wordt Adobe Magento Commerce gezien als de meest uitgebreide B2B webshop. De oorzaak hiervoor kan worden gevonden in de vele B2B functionaliteiten en mogelijkheden.
De laatste versie van Magento biedt verschillende manieren om loyaliteit van gebruikers en groei te stimuleren terwijl de kosten worden verlaagd. Het is mogelijk om een business account aan te maken en daarbinnen meerdere inkoper accounts aan te maken. Binnen deze accounts kunnen jouw klanten zelf aangeven wat de specifieke rollen en verantwoordelijkheden van de verschillende accounts zijn.
Verder is het mogelijk om custom catalogi en prijslijsten aan te maken om de inkoper ervan te op de hoogte te stellen wat de voorwaarden voor online inkopen zijn. Snel en zorgeloos inkopen door middel van overzichtelijke orderformulieren en het gemakkelijk aanvragen van offertes zorgen ervoor dat de inkoper moeiteloos contact met jouw bedrijf kan opnemen en de gebruikservaring op nummer één staat.

Magento Commerce met Itonomy

De nieuwste versie van Adobe Magento Commerce heeft een aantal features en punten waarmee meerwaarde voor jouw bedrijf kan worden gecreëerd. Ben je benieuwd naar alle functionaliteiten of heb je interesse in een Magento Commerce demo? Itonomy biedt graag een demonstratie aan waarin de kracht van Magento 2.3 Commerce goed naar voren komt. Ook vertellen we je dan uitgebreid hoe de Adobe Magento Commerce pricing is opgebouwd en waar je allemaal rekening mee dient te houden!
Als Professional Solution Partner en PWA specialist kan Itonomy jou en jouw collega’s alles vertellen over dit softwaresysteem. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Christiaan de Jong. Bel 06-18966077 of stuur een e-mail naar christiaan.dejong@itonomy.nl.