Magento hosting bij Itonomy

De hosting van jouw webshop is van groot belang voor een aantal verschillende factoren. Snelheid, schaalbaarheid en veiligheid zijn hierin sleuteltermen. Met de juiste hosting van jouw Magento shop zorg je dat al deze punten worden afgevinkt.

Itonomy is erkend Adobe Magento Professional Solution Partner en gespecialiseerd op Magento Commerce en Magento Open Source. Dit betekent dat wij precies weten hoe we jouw Magento webshop optimaal kunnen laten presteren met Adobe producten uit de Experience Cloud. Samen met ons team van developers, strategen en designers bouwen wij e-commerce platforms van het hoogste niveau. Hierbij hoort uiteraard ook gedegen hosting.
Ben je benieuwd geworden welke Magento hosting het beste bij jouw bedrijf past? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees verder om meer te weten te komen over de opties voor Magento hosting van jouw webshop.

Magento hosting met Adobe Commerce Cloud

Magento Commerce biedt hosting aan vanuit het platform zelf (PaaS). Door deze integratie binnen de Adobe Cloud, worden ook andere Adobe producten toegankelijker om te gebruiken voor Magento webshops. Denk hierbij aan de Adobe Marketing-, Analytics- en Advertising Cloud.
Met Adobe Commerce Cloud (ACC) kan je als developer nog beter voldoen aan de keiharde eisen die gebruikers van de webshop tegenwoordig vragen. De integratie biedt de mogelijkheid om op basis van data een persoonlijke shopping ervaring te realiseren voor gebruikers van Magento webshops. Hierin staat de verkoop van producten door een optimale gebruikerservaring centraal op ieder device. Hoe dat te realiseren al developer of webshop bouwer?

De functionaliteiten van ACC

Om voor een soepel verlopende shopping ervaring te kiezen is het goed om op de hoogte te zijn van de integraties die het platform levert. Adobe Commerce Cloud biedt haar gebruikers een schaalbaar end-to-end platform waarin optimalisaties en personalisaties van de hele customer journey mogelijk worden gemaakt waardoor meer conversies worden gestimuleerd van hogere waarde.
Het schaalbare platform gebruikt alle integraties die nu bij Magento worden ondersteund, zoals PHP7, FTP en SSH. Ook andere Magento-specifieke functies zijn terug te vinden in deze variant van Magento 2.0 hosting.
Deze oplossing is geschikt voor zowel B2B als B2C. Zelfs D2C webshops kunnen gebruik maken van ACC. Het is mogelijk om gebruik te maken van verschillende extensies – van Amazon Sales Channel tot Akeneo-productmanagement.
Als je op zoek bent naar Magento 2 managed hosting is Adobe Commerce Cloud een interessante optie om te overwegen want er wordt een standaard SLA aangeboden met 99.9% uptime en 24/7 management van de systemen.

Voor- en nadelen van Magento hosting met ACC

Bij de integratie van Magento hosting met de Adobe Commerce Cloud komt een aantal voor en nadelen kijken. Zo is er standaard hoge performance met Fastly Content Delivery Network (CDN) en zijn de shops veilig DDoS bescherming en Web Application Firewall, wat erg handig kan zijn wanneer je gebruik maakt, of wil gaan maken van een PWA.
Maar omdat er zo veel mogelijkheden zijn tot het uitbreiden van de shop, is uitgebreide kennis van zaken een vereiste.
Daar staat echter wel tegenover dat bedrijven hun producten makkelijker kunnen verkopen door de flexibele en breed uit te breiden oplossingen die gepast zijn voor vrijwel ieder bedrijf. Met andere woorden: met de juiste kennis is de webshop up and running voordat je het weet met deze variant van Magento hosting.

On premise Magento hosting met Hypernode

Een andere optie voor de Magento Commerce hosting van jouw webshop is door gebruik te maken van Hypernode of Hipex. Net zoals de Adobe Commerce Cloud neemt Hypernode of Hipex je alle zorgen uit handen, middels managed Magento hosting. De systemen worden alle uren van de dag in de gaten gehouden en problemen opgelost nog voordat deze zich voordoen.
Doe je voordeel met een software stack en eersteklas cloud infrastructuur die exclusief voor Magento zijn ontworpen en alle implementeerbare extensies en tools die het proces van hosting versoepelen.

Functionaliteiten Magento hosting met Hypernode

Een wens voor velen die op zoek zijn naar gedegen Magento hosting is dan ook dat het werken aan de webshop zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd. Om dit te realiseren biedt Hypernode een rijk aantal functionaliteiten aan. Snelheid, veiligheid en schaalbaarheid staan hierbij centraal.
En niet geheel onbelangrijk is het feit dat Magento 2 hosting bij Hypernode er ook op andere manieren voor zorgt de webshop ‘developer-friendly’ kan worden gemonitord en aangepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning van PHP 5.6 tot en met 7.X, de standaard Magento developer tools en varnish cache.

Voor- en nadelen van deze variant op Magento hosting

Onder een van de standaard opties voor Hypernode valt bijvoorbeeld de ingebouwde Elasticsearch support. Dit houdt in dat de zoekfunctie binnen de webshop kan worden uitgebreid naar het accuraat herkennen van synoniemen en het geven van relevante alternatieven waardoor gebruikers een optimale shopping ervaring wordt gegeven.
Door de snelle Magento hosting wordt jouw webshop in vlug tempo een volwassen e-commerce shop. De schaalbaarheid van Hypernode in combinatie met Magento maakt dat het een geschikt platform is voor grotere e-commerce shops.
Er is echter wel een downside: de nood ondersteuning (24/7) van Hypernode brengt extra kosten met zich mee wanneer er een probleem voordoet buiten werktijden. Maar daar staat weer tegenover dat er een SLA van 99,5% uptime wordt beloofd.

Verschillen tussen deze twee vormen van Magento hosting

Om een duidelijk antwoord te geven op de vraag: “wat is de best Magento hosting?” staat hieronder nog eenmaal een beknopte samenvatting weergegeven van de functionaliteiten over de eerder genoemde varianten van hosting voor Magento.
Magento server hosting bij Adobe Commerce Cloud brengt weinig risico’s met zich mee. Alle functionaliteiten binnen Magento kunnen worden aangedaan en sluiten naadloos aan op andere functionaliteiten die Adobe producten kunnen leveren. Als je voor zekerheid wil kiezen bij hosting voor Magento dan is ACC een veilige optie.
Wanneer je toch liever zelf het heft in eigen handen neemt en kiest voor managed Magento hosting dan biedt Hypernode uitkomst. Dit platform biedt alles wat je van een Magento 2 hosting provider kan vragen, soms echter wel tegen extra betaling.

Aan de slag met Magento hosting van jouw webshop?

Itonomy ondersteunt jou graag bij het kiezen van de juiste Magento hosting voor jouw webshop. Met behulp van Magento 2 zorgen wij voor de juiste oplossing. Draait jouw webshop nog op Magento 1? Lees dan op deze pagina alles wat je moet weten over een Magento 1 naar Magento 2 migratie.
Heb je aan de hand van deze informatie andere of meer vragen over Magento 2 hosting? Neem dan vrijblijvend contact op met Christiaan de Jong. Bel 0618966077 of e-mail naar christiaan.dejong@itonomy.nl.