Magento versus Shopify: welke past bij jouw onderneming?

Het juiste e-commerce platform gebruiken voor jouw organisatie kan een groot verschil maken tussen een volwassen online business of eentje die nog in de kinderschoenen staat – en daar nog even blijft. Schaalbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie zorgen voor mooie groeikansen van zowel online als offline zaken doen. Maar welk platform is hiervoor het meest geschikt?

Op deze pagina van Itonomy wordt het onderscheid gemaakt tussen twee Content Management Systemen, waarvan één is voorbestemd om mee te groeien met jouw organisatie, terwijl de ander in een vaste vorm is gegoten. Benieuwd naar de verschillen tussen Shopify versus Magento? Lees dan verder.

Vraag een Magento demo aan

 

Op zoek naar de beste gebruikservaring

Of het nu gaat om een online inkoper binnen de B2B markt, of een shopper in de B2C D2C sector: iedere bezoeker is op zoek naar de beste customer experience. Het eenvoudige online zoeken naar producten of diensten heeft plaatsgemaakt voor de volgende fase in online shopping. De moderne online bezoeker heeft behoefte aan uitdagende, aantrekkelijke en verleidelijke omgevingen.

 

 

Standaard templates of bewegingsvrijheid?

Met Shopify is het mogelijk om volgens vaste, gestandaardiseerde templates te werken waardoor jouw webshop bijna niet te onderscheiden is van de andere Shopify shop. Magento biedt daarentegen een volledig vrije Page Builder, waarin gebruikt wordt gemaakt van een eenvoudige drag-and-drop interface die het mogelijk maakt om previews te tonen, voordat de shop live wordt gezet.

Integraties met verschillende partners tools maken het mogelijk omPIM, ERP enCRM systemen te koppelen aan jouw Magento webshop. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om de ideale gepersonaliseerde omgeving te creëren voor iedere website bezoeker. Ook is er een Magento Marketplace, waarin meer dan 3600 verschillende extensies te downloaden en implementeren zijn op jouw e-commerce platform. Ieder van deze extensies is gemaakt om jouw organisatie de afgesproken business doelstellingen te laten behalen. De extensies in de Magento Marketplace moeten voldoen aan de standaard, voordat deze online worden geplaatst om te gebruiken in een webshop. Shopify heeft meer dan 4100 applicaties die toe te voegen zijn aan het e-commerce platform. Deze extensies zijn echter minder uitgebreid dan die in de Magento Marketplace en bieden minder mogelijkheden tot personalisatie.

Een e-commerce platform dat meegroeit met jouw organisatie

En dat vanaf dag één. Kies voor een schaalbare oplossing met features die mee ontwikkelen met de behoeften van het moment, waardoor jouw e-commerce platform zichzelf onderscheidt van de rest.

Opschalen en innoveren wanneer het nodig is

Magento is ontworpen om eindeloos mee te kunnen innoveren. Jouw team van IT specialisten kan met een ruim aanbod van oplossingen, integraties en tools zorgen voor constante verbetering van het platform, zonder hiermee de werking ervan in gevaar te brengen. Shopify is daarentegen een vrij basaal platform om mee te werken, waarin de bewegingsvrijheid gelimiteerd is. Zeker als het aankomt op (internationaal) opschalen lopen organisaties die gebruikmaken van Shopify sneller tegen grenzen aan.

Een verklaring hiervoor is dat de features die hiervoor nodig zijn, in veel gevallen niet worden ondersteund door Shopify. Denk hierbij aan order management en complexere verwerkingen van product catalogs. Magento realiseert groei door het integreren van PIM systemen en andere tooling die het mogelijk maken om vanuit één centrale locatie te werken en het overzicht te bewaren, ook voor andere saleskanalen. Op deze manier blijft er meer ruimte over voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het optimaliseren van het platform.

Performance, monitoring en efficiëntie

Voor zowel grote shops die wereldwijd operationeel zijn en organisaties die lokaal zaken doen, is het van essentieel belang om gebruik te maken van een betrouwbaar en veerkrachtig e-commerce platform. Een die intelligente business tools kan implementeren die waardevolle informatie geven over hoe jouw organisatie presteert en ervoor zorgen dat tijdens pieken de website niet stil komt te liggen.

Een optimaal werkend e-commerce platform realiseren

Volledige controle over jouw e-commerce platform, zonder hier ook maar iets van performance voor in te leveren? Magento verzorgt tooling die niet alleen dit realiseert, maar ook zorgt voor de mogelijkheid om naargelang tools aan te passen aan de behoeften van jouw platform en de bezoekers ervan. Daar tegenover staat Shopify die organisaties relatief weinig mogelijkheden biedt om in de gaten te houden wat er op het platform gebeurt en daarmee geringe ruimte geeft voor site optimalisaties en uitbreidingen. Met een gesloten stack is er niet veel aan te passen in de site structuur, terwijl er tijdens pieken in site verkeer mindere prestaties kunnen worden getoond. Magento Commerce loopt op Amazon Web Services en geniet in wereldwijde infrastructuur die 99.99% uptime garandeert.

Verder biedt Magento een uitgebreide monitoring omgeving waarin de site prestaties overzichtelijk worden weergegeven. Het is hier mogelijk om een gepersonaliseerd dashboard aan te maken waarin de belangrijkste taken en prestaties worden weergegeven, terwijl Shopify een vrij minimale monitoring omgeving biedt met gelimiteerde inzichten. Wanneer jouw organisatie klaar is voor de volgende stap in e-commerce en site performance tracking, is Magento de meest logische stap om te zetten.

Ondersteuning in het bouwen van een volwaardige e-commerce shop door Itonomy

Als erkend Magento Professional Solution Partner staat Itonomy volledig achter de Magento 2 software. Met jaren lange en gespecialiseerde ervaring in het uitwerken van strategieën, bouwen en optimaliseren van volwassen webshops, kent Itonomy de ins- en outs van het systeem. Door samen te kijken naar de behoeften van jouw organisatie wordt de beste weg gekozen die leidt naar een volwaardige shop. Van PIM, ERP en CRM integraties, wij adviseren waar nodig. Het is tijd om te beginnen met de volgende stap in e-commerce: Magento.

Vraag vrijblijvend een demonstratie aan en ervaar zelf de voordelen van een hoogwaardig e-commerce systeem dat meegroeit met jouw organisatie.

Zijn er andere vragen of is er meer informatie gewenst? Neem dan contact op met Christiaan de Jong (Business Development Manager bij Itonomy) en bel 06-18966077 of e-mail naar christiaan.dejong@itonomy.nl.

 

Vraag een Magento demo aan