Migratie naar Magento 2

Het is belangrijk om nu over te stappen naar Magento 2. Magento heeft aangekondigd de support voor Magento Commerce 1 te stoppen per juni 2020. Dit heeft nadelige gevolgen voor het veilig beheren en verwerken van online betalingsverkeer en klantdata. Vooral voor een goed werkende en veilige webshop is het noodzakelijk om te migreren naar Magento 2.

Tijd om over te stappen naar Magento 2

Klant en klantreis centraal

Daarnaast zien we dat andere ontwikkelingen deze migratie essentieel maken. Je klant verandert namelijk ook in zijn gedrag en dat betekent dat jij mee moet veranderen. Klanten stellen hogere eisen aan gemak, beleving en zijn minder loyaal. Magento 2 stelt jouw klant centraal voor de optimale beleving. Daarom is het belangrijk om hier direct op in te spelen.

Neem direct contact op

Onze klanten die al overstapte op Magento 2

Deze merken zijn reeds succesvol overgegaan

De voordelen van migreren

Magento 2 is een krachtig e-commerce platform vol nieuwe functionaliteiten. Wat is verbeterd ten opzichte van de voorgaande versie?

 • Magento 2 is responsive. Je webshop is gebruiksvriendelijk voor mobiele apparaten. Ook de backend is benaderbaar via bijvoorbeeld een tablet.
 • Het nieuwe platform is Progressive Web App (PWA) gereedPWA geeft je webshop de beleving van een native app.
 • De vernieuwde en flexibele architectuur en lichtere codebase zorgen voor optimale performance van je Magento webshop.
 • Magento 2 biedt een nieuwe opbouw van modules voor meer gebruiksgemak. Dit maakt je webshop schaalbaar.
 • Deze versie biedt verbeterd veilig betalingsverkeer en databeheer.
 • Uiteindelijk wordt online shoppen nóg meer een beleving voor je klant door een gepersonaliseerde winkelervaring.

Succesvol migreren met Itonomy

Succesvol migreren met Itonomy

Een migratie van je webshop is geen kleinigheid. We gaan dan ook samen met jou aan de slag om een gedegen migratieplan op te stellen. Resultaat is een grondige strategie om de webshop over te zetten naar Magento Commerce 2. Hoe ziet het migratietraject samen met Itonomy eruit?

 1. Inzicht. We starten met het verkrijgen van inzicht in de huidige webshop en de systemen die zijn gekoppeld aan het huidige e-commerce platform (denk aan CRM, CMS, ERP, PIM, etc.).
 2. Commercestrategie. Vervolgens organiseren we strategische sessies om je wensen en ambities in kaart te brengen. Dit is het moment om je commercestrategie nog eens onder de loep te nemen. Wij adviseren je welke richting je op kunt en kijken ook naar alternatieven.
 3. UX & design. We bepalen het technisch en functioneel ontwerp. Welke functionaliteiten zijn wenselijk en wat is er allemaal mogelijk? Hierbij nemen we ook mogelijke (proces)optimalisaties mee. Ook zullen onze designers aan de slag gaan met het vormgeven van de Magento webshop.
 4. Tijdspad. We stellen een roadmap op met als ultiem doel: de livegang van je webshop. Het tijdspad en de planning worden vastgelegd. Onze projectmanagers bewaken het migratieproces.
 5. Testen. We testen de nieuwe webshop uitvoerig. Bij het proefdraaien laten we het nieuwe platform parallel lopen aan de omgeving van je huidige webshop.
 6. Livegang Magento webshop.
 7. Fix. Na de livegang van de Magento 2 omgeving monitoren we je webshop nauwkeurig. Hierdoor worden eventuele bugs worden direct verwijderd.
 8. Insights. Via onze eigen commerce-plugin krijgen we inzicht in de performance en user experience van je webshop. Op basis van deze data kunnen we je e-commerce platform optimaliseren en doorontwikkelen.

Vtwonen migreerde succesvol naar Magento 2

Vtwonen is naar volle tevredenheid gemigreerd naar Magento 2 Commerce. Bovendien streefde vtwonen naar een verlaging van de Total Cost of Ownership en koos met Magento 2 voor een kostenefficiënte investering. Uiteindelijk draait de webshop op een compleet nieuwe en toekomstgerichte e-commerce architectuur. Dankzij slimme oplossingen en integraties werkt het op maat gemaakte platform naadloos samen met alle achterliggende systemen van vtwonen.

Bekijk de case

Vragen over de migratie naar Magento Commerce 2?

Nu is de tijd om na te denken over de migratie naar Magento 2. Zorg voor een goede planning voor de upgrade en start zo snel mogelijk. Heeft u vragen over het nieuwe e-commerce platform of wilt u meer informatie over het migratietraject? Neem dan vrijblijvend contact op met Christiaan de Jong (Business Development Manager bij Itonomy). Bel 06-18966077 of e-mail naar christiaan.dejong@itonomy.nl.

Neem direct contact op