Kleertjes.com schroeft zijn performance op

Terug naar het overzicht

Itonomy implementeert succesvol New Relic bij Kleertjes.com om ‘key performance indicators’ te meten. De webshop van kleertjes.com draait succesvol op het Magento platform. Echter, met de insights van New Relic kan kleertjes.com nog beter identificeren waar de winsten te behalen vallen. Met name ten aanzien van performance en conversies.

“In samenwerking met Itonomy werd de conversie van Kleertjes.com significant verhoogt.”

KEY PERFORMANCE INDICATORS

Samen met kleertjes.com zijn een aantal KPI’s opgesteld. Deze KPI’s geven inzicht in de performance van de webshop, zowel real time als over een bepaalde tijdsperiode. Onder andere de gemiddelde laadtijd van de webpagina’s gemeten. Hierop kan tot op detail niveau worden ingezoomd door de laadtijd uit te splitsen per pagina, device, OS of browser. Zo weet men direct welke pagina’s en welke devices het beste presteren en waar de meeste winst te behalen valt qua optimalisatie.

CUSTOM DASHBOARDS

Voor kleertjes.com zijn er in overleg verschillende dashboards gebouwd. Deze geven inzicht in onder andere KPI’s, pageviews, server duration, browser duration, performance per browser (en versie), performance per OS, bezochte pagina’s en nog veel meer. Via verschillende tabellen en grafieken wordt de data visueel weergegeven. New Relic vangt alle data op en de visualisaties worden constant verbeterd en uitgebouwd, op wens van kleertjes.com.

ANALYTICS ON DEMAND

De analytics dashboards van Kleertjes.com worden verder uitgebouwd. Naast de standaard performance gegevens kunnen nu ook custom attributen en functies van de webshop worden gemeten.

Bekijk project

Het resultaat

Geen onderbuik gevoel van webshop prestaties maar data driven e-commerce. Dit is het centrale thema van kleertjes.com. Het krachtige e-commerce platform geeft nu meer inzicht dan ooit tevoren. Met het Magento platform en de kennis van Itonomy op het gebied van e-commerce is een volwaardige samenwerking het resultaat.

Wil jij ook met itonomy overstappen naar een nieuw platform?