Migreer naar Magento 2

Terug naar het overzicht

Tuinmeubelland is een snelgroeiende keten van tuinmeubelspeciaalzaken in Nederland. Naast drie fysieke megastores hebben zij ook een uitgebreide webshop. Itonomy bouwde de webshop op het Magento 2 e-commerce platform. Neem contact op

Meer controle en inzicht in de orders, voorraden en klantenservice – Nienke Eekma

Keuze voor Itonomy als erkende Magento partner

In Nederland zijn er een beperkt aantal Magento Professional Solutions Partners, waaronder Itonomy. Tuinmeubelland zocht naar een match op het gebied van bedrijfsgrootte, prijs en standaardoplossingen. Dat vonden zij uiteindelijk in Itonomy. “Itonomy heeft alle technische kennis voor een Magento webshop in huis”, zegt Nienke Eekma, online specialist bij Tuinmeubelland. “Bovendien is Itonomy onderdeel van de Xplore Group en dat maakt hun diensten schaalbaar en flexibel.” 

IT-architectuur van Tuinmeubelland als basis

Om tot een goed fundament te komen voor de Magento webshop heeft Itonomy eerst het architectuurlandschap van Tuinmeubelland in kaart gebracht. Niet alleen met welke andere IT-systemen de webshop direct gekoppeld is, maar ook de systemen om die eerste laag heen. “De kennis van de medewerkers van Itonomy gaat veel verder dan alleen e-commerce”, geeft Nienke Eekma aan. “Ze weten precies hoe Magento kan koppelen met software van derden, zodat de webshop optimaal functioneert. Itonomy heeft ons daarin helder en kundig geadviseerd.”

Mobile first met PWA

De Magento webshop van Tuinmeubelland is ontworpen met mobile first als uitgangspunt. “Daarom hebben we gekozen om onze webshop te koppelen aan een Progressive Web App (PWA)”, zegt Nienke Eekma. “De PWA van Tuinmeubelland zorgt voor snelle laadtijden van de productcatalogus en is nóg gebruikersvriendelijker als webshop voor de smartphone.”  

Overzicht door centraal online klantportaal

Nog in ontwikkeling voor Tuinmeubelland is een centraal klantportaal, waarin de klant in één overzicht orders en de voortgang van een bestelling kan inzien. In de fysieke winkels van Tuinmeubelland worden bestellingen namelijk nog verwerkt in het kassasysteem. Gevolg is dat klanten diverse e-mails ontvangen over hun bestelling. Die informatie wil Tuinmeubelland centreren in het klantportaal. 

Voordelen met de Magento 2 webshop

Met de nieuwe webshop ervaart Tuinmeubelland diverse voordelen. Doordat de webshop nu sneller en beter ‘praat’ met de achterliggende IT-systemen, is er meer controle en inzicht in de orders, voorraden en klantenservice. De mobile first strategie en de koppeling met PWA zorgt voor een betere beleving van de webshop op mobile devices en een hogere laadsnelheid. “Verder hebben we samen met Itonomy onze front-end geanalyseerd op het gebied van conversieverbetering en die punten hebben we direct doorgevoerd in de webshop”, zegt Nienke Eekma. “Ten slotte is het Magento e-commerce platform visueel ingesteld en dat werkt heel prettig in de back-end van de webshop.” 

 

Het resultaat

De nieuwe webshop heeft een positief effect op verschillende fronten. Naast een enorme snelheidswinst, heeft de nieuwe webshop ook een positief effect op het gebruikersgemak van de bezoekers. Door de nieuwe opzet van het menu zijn producten sneller te vinden wat bestellen gemakkelijker maakt.