Sapph krijgt 'sophisticated' re-design en nieuwe webshop

Terug naar het overzicht

Een verleidelijk merk met een sterk verhaal. Sapph is er een mooi voorbeeld van. Het is echter belangrijk om dit verhaal goed te vertalen naar een online omgeving. Met de implementatie van Magento en het volledig uitwerken van de customer journey is dit succesvol gerealiseerd. Op basis van het Magento platform is een sterk e-commerce platform gerealiseerd.

“Itonomy transformeerde Sapph online naar een ‘sophisticated sexy’ lingeriemerk”

Bastiaan de Jong

RESPONSIVE RE-DESIGN TRAJECT

Voor Sapph is een traject doorlopen waarin de merk identiteit en de strategische positionering zijn vertaald naar een responsive Magento webshop design. Itonomy heeft tevens een aantal creatieve workshop georganiseerd en de customer journeys uitgewerkt tot een volwaardig interactie ontwerp. Dit ontwerp vormt de basis van de huidige webshop en de manier waarop de klanten de shop beleven. Het interactie ontwerp is tot visueel ontwerp doorontwikkeld en als clickable prototype getest. Op basis hiervan zijn de front-end templates voor de Magento webshop ontwikkeld.

Optimale samenwerking

Gedurende dit traject is intensief samengewerkt met de stakeholders van Sapph om tot een goede merkbeleving te komen. Naast een vernieuwd ontwerp is ook gekeken naar de best practice opzet van een webshop en de standaard mogelijkheden binnen een platform. Op deze manier is een webshop template ontwikkeld dat zowel aansluit bij de merkwaarden als bij de technische inrichting.

BACK-END ONTWIKKELD IN MAGENTO 2

Voor Sapph is gekozen om een schone Magento installatie als basis te nemen voor de nieuwe webshop. Er zijn nieuwe koppelingen ontwikkeld met het ERP systeem van Sapph. Alle product, order en klant data wordt automatisch gesynchroniseerd door de verschillende systemen. Binnen een project van 3 maanden is de nieuwe back-end gerealiseerd en gelanceerd.

Bekijk project

Het resultaat

De nieuwe standaard voor e-commerce. De webshop van Sapph sluit volledig aan bij de klantreis. Het gevoel en de beleving van het merk, is doorgevoerd in online beleving. Snelheid, logica en gemak voor de bezoeker staan hierbij centraal. Het aantal webshop bezoekers blijft gestaag groeien en mede door de kennis en kunde van Itonomy, is er een succesvol e-commerce platform op Magento tot stand gekomen.

Wil jij ook met itonomy overstappen naar een nieuw platform?