Scotch & Soda migreert naar een nieuw ERP systeem

Terug naar het overzicht

Scotch & Soda gebruikt haar B2B webshop om wereldwijd klanten collecties en styles te laten (bij)bestellen. Het B2B platform is ingericht in Magento en toont de actieve collectie.

“Itonomy heeft ons ondersteuning geboden bij het beheer van de Magento shop tijdens de migratie naar een nieuw ERP systeem.”

Scotch & Soda

PLAN VAN AANPAK

Gedurende het traject is Scotch & Soda ondersteund bij het migreren van de oude webshop koppeling naar een nieuwe. Er is helder in kaart gebracht welke functies er gewaarborgd moeten blijven en waar eventuele aanpassingen nodig zijn in de nieuwe setup. Er is een plan van aanpak opgesteld om de overgang voor te bereiden, er is een testscript opgesteld om de werking van de shop te toetsen en er is helder naar de klanten gecommuniceerd wat ze konden verwachten.

DATA MIGRATIE

Binnen het nieuwe systeem zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de data. De webshop moet onder andere de juiste collectie, klanten, allowed collections en sales contracten uit het ERP systeem inladen. Binnen het nieuwe ERP systeem is gezocht naar een juist format om die data goed te kunnen exporteren. De data exports uit het nieuwe ERP systeem zijn gecontroleerd, gevalideerd en geïmporteerd naar de webshop.

BEHEER & SUPPORT

Voor de bestaande webshop heeft Itonomy het beheer overgenomen en geholpen bij het effectief doorontwikkeling van het e-commerce platform. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: de implementatie van de (staffel) kortingen en zogenoemde “allowed collecties” toevoegen. Voor Customer Service zijn verschillende user accounts en rechten aangepast en is de communicatie naar de klanten verzorgd. Op deze manier is de klant ontzorgt ten aanzien van de technische vraagstukken omtrent de webshop.

Bekijk project

Het resultaat

Het e-commerce platform van Scotch & Soda is een belangrijk onderdeel van de klantbeleving. Itonomy heeft met haar Magento 2 kennis een succesvol onderhoud kunnen uitvoeren. De technische kennis van Magento in combinatie met de ervaringen in de omnichannel wereld van fashion, heeft geleid tot een vruchtbare samenwerking.

Wil jij ook met itonomy overstappen naar een nieuw platform?