Scotch & Soda migreert naar een nieuw ERP systeem

Terug naar het overzicht

Scotch & Soda gebruikt haar B2B webshop om wereldwijd klanten collecties en styles te laten (bij)bestellen. Het B2B platform is ingericht in Magento en toont de actieve collectie.

“Itonomy heeft ons ondersteuning geboden bij het beheer van de Magento shop tijdens de migratie naar een nieuw ERP systeem.”

Scotch & Soda

PLAN VAN AANPAK

Gedurende het traject is Scotch & Soda ondersteund bij het migreren van de oude webshop koppeling naar een nieuwe. Er is helder in kaart gebracht welke functies er gewaarborgd moeten blijven en waar eventuele aanpassingen nodig zijn in de nieuwe setup. Er is een plan van aanpak opgesteld om de overgang voor te bereiden, er is een testscript opgesteld om de werking van de shop te toetsen en er is helder naar de klanten gecommuniceerd wat ze konden verwachten.

DATA MIGRATIE

Binnen het nieuwe systeem zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de data. De webshop moet onder andere de juiste collectie, klanten, allowed collections en sales contracten uit het ERP systeem inladen. Binnen het nieuwe ERP systeem is gezocht naar een juist format om die data goed te kunnen exporteren. De data exports uit het nieuwe ERP systeem zijn gecontroleerd, gevalideerd en geïmporteerd naar de webshop.

BEHEER & SUPPORT

Voor de lopende webshop hebben wij het beheer overgenomen en verschillende support issues opgevangen. Er zijn verzoeken gekomen vanuit de business voor het implementeren van (staffel) kortingen en allowed collecties. Voor Customer Service zijn verschillende user accounts en rechten aangepast en is de communicatie naar de klanten verzorgd. Vanuit de klanten van de webshop zijn er verschillende vragen behandeld en zijn er bugs gerapporteerd. Voor de business zijn er (staffel) kortingen toegepast en zijn er collecties gewijzigd.