Ultimateinstability lanceert internationale B2C Magento 2 webshop

Terug naar het overzicht

Een betere, effectievere manier van training, dat is in de essentie Ultimateinstability. De unieke producten maken dit mogelijk. Met de realisatie van een nieuwe e-commerce platform is Ultimateinstability klaar om een internationale groeispurt in de sportwereld te realiseren.

“Een volwaardig internationaal e-commerce platform”

Ultimateinstability is een relatief jonge organisatie. Opgericht in 2013 door Paul Venner. Ultimateinstability richt zich op het ontwikkelen van specifieke trainingsmethoden en -producten. Deze trainingsmethoden en -producten verkrijgen steeds meer internationale bekendheid. Door deze internationale groei is er een behoefte ontstaan om een volgende stap te zetten op het gebied van e-commerce.

De internationale e-commerce uitdaging

“Met het vorige e-commerce platform liepen we tegen technische beperkingen aan” geeft Marketing manager Maarten Hermans aan. De plannen van Ultimateinstability zijn ambitieus, zeker op internationaal gebied. Na een kritische selectie is Itonomy als meest geschikte Magento partner naar voren gekomen. Na een strategische sessie is er een duidelijke infrastructuur bedacht waarna de realisatie van de Magento 2 webshop is gestart.

De realisatie van het Magento 2 platform

De realisatie van het Magento 2 platform heeft een aantal belangrijke vereiste gehad. Zo is er een koppeling gerealiseerd met meerdere warehouses (WMS), zowel in Nederland alsook in de Verenigde Staten. Daarnaast is de webshop tevens voorzien van meerdere valuta betaal mogelijkheden. Op deze manier kan Ultimateinstability inspelen op de verkoop van haar producten aan internationale bezoekers.

Multifunctioneel Magento 2 platform

Naast het producten aanbod biedt Ultimateinstability ook relevante gebruikerstrainingen aan. Hierdoor kunnen klanten maximaal gebruik maken van bestelde producten. Deze trainingen worden inmiddels internationaal gewaardeerd en aangeschaft door professionele voetbalclubs zoals Ajax.

Het resultaat

De stabiele en effectieve webshop is inmiddels live. Het Magento 2 platform biedt Ultimateinstability een veelzijdig, responsive en schaalbaar platform. Het vernieuwde Magento platform is bovendien goed indexeerbaar voor zoekmachines en voldoet aan de verwachtingen van de internationale webshopbezoeker.

Wil jij ook met itonomy overstappen naar een nieuw platform?