Vtwonen online met nieuwe webshop in Magento 2

Terug naar het overzicht

Vtwonen stapte met Itonomy over van Magento 1 naar Magento 2. Hoe verliep dat proces? En wat waren de wensen en doelstellingen van vtwonen voor de nieuwe webshop? We nemen je mee in hun overstap!

 

 

Wie is vtwonen?
Vtwonen is een begrip in Nederland. Uitgegroeid van een interieur magazine naar een  lifestyle platform, veelzijdige woonwinkel en woonprogramma producent. Kortom, vtwonen heeft een cross-mediaal platform met een zeer gevarieerd, dynamisch en groot aanbod. Dit komt allemaal samen in een webshop die geïntegreerd is met een veelvoud aan systemen: een mooie uitdaging om dit te migreren.

Magento 1 verdwijnt

Zoals zoveel webshops was de oude webshop van Vtwonen gebouwd op basis van het Magento 1 platform. Omdat de ondersteuning voor Magento 1 verdwijnt in juni 2020, betekent dit dat veel bedrijven zich aan het oriënteren zijn op nieuwe mogelijkheden voor hun e-commerce platform. Zo ook Vtwonen.

Het hoofddoel? Een soepele overstap

Vtwonen heeft Itonomy benadert als partner voor deze overstap en koos voor Magento 2. Het hoofddoel voor vtwonen? Dat de huidige webshop gefaseerd wordt vervangen zonder verlies van bedrijfscontinuïteit. Op een soepele manier een draaiend e-commerce systeem vervangen, voor een verbeterd nieuwe systeem: een opdracht die ons op het lijf is geschreven.

Nieuw platform: kansen voor kostenverlaging

Een overstap als deze is hét uitgesproken moment om te bekijken waar er nog meer bespaard en geoptimaliseerd kan worden. Vtwonen streefde naar een verlaging van de Total Cost of Ownership en koos voor een kostenefficiënte investering middels open source.

Bekijk project

Het resultaat

Een compleet nieuwe toekomstgerichte e-commerce architectuur waar alle vtwonen componenten samenkomen. De webshop verwerkt automatisch alle product-, customer- en orderdata. Dankzij slimme oplossingen en integraties werkt het op maat gemaakte platform naadloos samen met alle achterliggende bestaande systemen van vtwonen.

Wil jij ook met itonomy overstappen naar een nieuw platform?