Maak kennis met Pip Studio

Terug naar het overzicht

Het eigenzinnige Pip laat zich niet leiden door mode of trends: zij maken waar zij zelf blij van worden. Zo hebben zij een geheel eigen en herkenbare stijl gecreëerd in mode, home en lifestyle producten. Functioneel gezien voldeed de webshop niet meer en zo kwam Pip bij Itonomy terecht voor een nieuwe en veelzijdige webshop.

Happy products for happy people, dat is het motto van Pip Studio.

Pip Studio was niet tevreden over haar e-commerce platform. Het Pip-team was daarom op zoek naar een platform met meer mogelijkheden. Maar welk platform kies je dan? Wat past er het beste bij jouw wensen? Lees hier hoe dat ging met Pip!

 

Het kiezen van een nieuw e-commerce platform

Het kiezen van een nieuw e-commerce platform

Magento 2 bleek goed aan te sluiten bij de wensen van Pip Studio voor hun nieuwe webshop. Waarom? Voor Pip was het belangrijk dat de webshop stores van verschillende landen omvat en dat dit in de toekomst makkelijk uit te bereiden is. Ze timmeren immers hard aan de weg: de producten worden al verkocht in ruim 40 landen. Een Magento 2 webshop maakt het mogelijk om te groeien en door te ontwikkelen.

Gebruiksvriendelijk CMS en een one-page-checkout

Gebruiksvriendelijk CMS en een one-page-checkout

En wat stond er verder op de wensenlijst van Pip? Een gebruiksvriendelijk CMS voor het creëren en aanpassen van content en promotionele activiteiten. Een snelle gebruiksvriendelijke one-page-checkout. Een goede integratie van een Payment Service Provider die  verschillende betaalmogelijkheden mogelijk maakt. En uiteraard een goede koppeling met hun bestaande systemen: Warehousing en E-fulfilment.

Korte lijntjes en snelle implementatie

In zes periodes van sprints van twee weken was het nieuwe e-commerce platform daar! Het Pip team was één dag per week bij Itonomy te vinden, dit zorgde voor hele korte lijntjes en intensieve begeleiding. Zo schakelden we snel over verschillende mogelijke scenario’s en konden we de nieuwe webshop binnen de kortste keren lanceren. 

 

 

Het resultaat

De vrolijke Pip collectie komt tot leven in een snelle, veelzijdige webshop die intuïtief en gemakkelijk in het gebruik is voor Pip Studio én voor haar klanten. Het e-commerce platform Magento 2 omvat nu alle functionaliteiten die nodig zijn voor een groeiend, internationaal bedrijf en faciliteert uiteraard nog veel meer groei en toekomstige mogelijkheden.

Wil jij ook met itonomy overstappen naar een nieuw platform?