Magento 2 webshop Pip Studio

Terug naar het overzicht

Deze zomer hebben we de nieuwe webshop voor Pip Studio opgeleverd, deze eigenzinnige home en lifestyle webshop draait nu op Magento 2.2.5. We hebben zoveel mogelijk het eigenzinnige en het unieke karakter weergegeven in de nieuwe shop. Pip Studio brengt een webshop met een mooie, veelzijdige collectie en kun je inspiratie op doen voor elke kamer in je huis.  

De case

De case

Pip vroeg aan Itonomy om een inspirerend platform neer te zetten op basis van Magento 2 waar zij meer in the lead kan zijn met als voornaamste features: • Faciliteren van meerdere stores; Nederland, Duitsland en the rest of the world. In de toekomst is dit eenvoudig uit te breiden met meerdere country stores
• Het creëren van content via een gebruiksvriendelijk CMS Als Itonomy hebben wij dit gefaciliteerd via het Bluefoot CMS
• Het doen van promotionele activiteiten, denk bijvoorbeeld aan kortingscodes en gratis promo items
• Integratie van een bekende Payment Service Provider met o.a. creditcard, ideal en klarna als belangrijkste payment method
• Implementatie van producten in een andere kleur via onze colour relations solution
• Implementatie van een snelle, consumentvriendelijke checkout via een one pager
• Integratie met Warehousing en E-fulfilment
• Schaalbare hosting bij een ervaren Magento host

Aanpak

Aanpak

Pip Studio was niet geheel tevreden over haar laatste e-commerce platform, aangezien dit platform haar functioneel gezien te weinig in haar e-commerce behoefte kon voorzien. Over Magento 2 was Pip Studio, al redelijk snel erg enthousiast. Samen met Itonomy is er besloten om te gaan voor een fixed price, fixed scope aanpak met minimale design aanpassingen. In 6 iteraties van elk 2 weken waarbij er intensief is samen gewerkt is het nieuwe e-commerce platform van Pip Studio gelanceerd. Het E-commerce team van Pip studio was minimaal 1 dag per week aanwezig bij Itonomy. Hierdoor hielden we de lijntjes kort en gaven we Pip altijd de mogelijkheid om aan de hand van scenario’s keuzes te maken.

Over Pip Studio

Pip’s studio maakt alledaagse producten, vooral zaken die zij zelf niet naar haar eigen smaak kan vinden. Door haar oog voor detail, speciale afwerkingen en gelaagde designs, krijgen deze collecties een kwinkslag met als doel een sprankel te geven aan het dagelijks leven. Deze design visie wordt verwoord in Pip Studio’s motto, ‘Happy products for Happy people’.   Pip laat zich niet leiden door mode of trends; zij doet wat zij zelf mooi en leuk vindt en anders niets. Dit lijkt controversieel en tegenstrijdig, maar dat is het niet. Haar mix en match collecties veroverde binnen een mum van tijd alle toonaangevende warenhuizen en speciaalzaken in Europa. Ook buiten Europa timmert Pip Studio stevig aan de weg. Inmiddels wordt Pip Studio verkocht in 40 landen.