Waarom je webshop naar Magento 2.3 over moet

Terug naar het overzicht

Waarom Magento 2.3 een goede stap is

We vertellen je graag meer over een aantal features van de Magento 2.3 versie en waarom deze belangrijk zijn voor jou webshop.

Eenvoudige(r) content pagina’s publiceren

Een van de meest opvallende zaken in Magento 2.3 is de verbetering van Magento’s eigen Content Management Systeem. Er zijn veel functionaliteiten bij gekomen maar met name de handige drag & drop opties zijn zeer gebruiksvriendelijk. Deze functies omvatten het maken van sjablonen, lay-outbeheer middels drag & drop en een goede WYSIWYG editor. gebruiksvriendelijk is voor een niet-technische gebruiker.

Asynchronous en bulk web API

Een wat technischer aspect in deze update betreft de API koppeling(en). In de huidige versie van Magento, wanneer er een API-aanvraag doet, wordt deze in de wachtrij geplaatst totdat de aanvraag “voor de aanvraag” is voltooid. Dit betekent dat het enige tijd kost voor de verwerking. Hoe groter het aantal wijzigingen en verzoeken, hoe langer het duurt voor het de verwerking voltooid is. Dit is met de asynchrone API verleden tijd. Hiermee wordt het eenvoudig om meerdere API-aanvragen tegelijk uit te voeren. Dit betekent dat integraties niet hoeven te wachten totdat aanvragen worden voltooid tijdens het maken van de requests. De asynchrone API verbetert de prestaties van de gebruikte API’s. Het is vooral handig voor wat grotere webshops die hebben te maken met meerdere API koppeling of; API-bulkaanvragen. Deze kunnen dus eenvoudig bulkverzoeken uitvoeren zonder te hoeven wachten op een reactie van de server.

Ongekende snelheden met PWA

Mobiele e-commerce groeit al jaren met een astronomisch tempo. In feite is het goed voor 34,5% van de totale e-commerce-omzet in 2017 en het zal naar verwachting stijgen tot minstens 54% van de totale e-commerce-omzet in 2021. Het probleem is echter dat de meeste e-commerce-eigenaren lage conversieratio’s ervaren en problemen bij het maken en beheren van gebruikerservaringen, vandaar de creatie van Magento Progressive Web Applications (PWA) studio. Natuurlijk hebben we PWA al ruimschoots laten zien tijdens onze demo op de webwinkelvakdagen  dus gaan we hier nu niet verder over uitweiden.

Multi-Source Inventory (MSI)

Multi-Source wat..? Source Inventory is de functie waarmee de inventaris uit verschillende bronnen voor orderafhandeling beheerd kunnen worden. De Magento 2.3 heeft echter een multi-source inventory (MSI). Dit is vooral handig als de producten in verschillende magazijnen opgeslagen zijn. Ook kan de voorraad gereserveerd worden met behulp van een nieuwe tabelstructuur in de database. Een ander voordeel van de nieuwe multi-source inventaris is dat je hiermee dus gemakkelijker de catalogus en de bestellingen kan beheren.

Meer weten over Magento 2.3?

Direct aanvragen