Progressive Web App toepassing op Magento 2 platform

Terug naar het overzicht

Webwinkel vakdagen 2019: hoe was het?

We zijn bij Itonomy wel wat gewend als het gaat om drukte en hard werken, maar de werkzaamheden die we tijdens de webwinkel vakdagen hebben ondergaan zijn van hele andere aard.

Vaak vragen mensen je na zo’n beurs: hoe was het? In de meeste gevallen antwoord je dan dat het goed ging of dat het misschien wat tegenviel. Itonomy heeft echter een hele nieuwe ervaring beleefd. Het was namelijk 8 uur per dag keihard werken om iedereen goed te helpen in onze 1M2 pop up store.

Vol goede moed begonnen we met het door ons bedachte 1M2 pop up store concept. Het idee: Magento 2 op een Progressive Web App (PWA) laten draaien zodat de bezoeker een product kon kopen door zijn eigen mobieltje te gebruiken.

 

Dat werkt als volgt. Zodra de beursbezoeker een bestelling deed, werd deze bestelling of order vanaf zijn of haar mobiel doorgeschoten naar onze pinterminal (Adyen Portable). Na de verwerking van de betaling (middels contactloos betalen), werd er een bedank bericht doorgezet naar de besteller om te bedanken voor het gekozen product. Omdat de PWA vanaf de besteller zijn eigen telefoon (en dus browser) werd gedaan is de verwerking en handeling, net als bij een native app super snel. En, de bezoeker heeft geen aparte App te hoeven downloaden in de Appstore of Google play store. Bijkomend voordeel is dus dat de Progressive Web App altijd up-to-date is.

 

Praat met een expert

Hoe werkt Progressive Web App?

Echter, dat er zoveel bezoekers deze ultieme integratie van de online en offline wereld wilde ondergaan, hadden we niet durven dromen. De belangstelling was zeer groot.

Om deze reden hebben we besloten de demo store online te laten staan, zodat deze nog steeds bekeken kan worden door belangstellende. Het laat goed zien wat Magento 2 in combinatie met Progressive Web App kan doen.

Alle bestellingen zijn inmiddels door ons opgestuurd en onderweg naar onze “klanten”. Helaas is het alleen niet meer mogelijk om daadwerkelijk die lekkere chocoladereep gratis bij je thuis te bezorgen. Maar je kan natuurlijk altijd langs komen, dan geven we je er graag één mee, gratis.