Pip Studio

Pip Studio groeit door met Magento en PWA

All cases

De Magento webshop van PIP STUDIO groeit door met PWA. Het eigenzinnige Pip laat zich niet leiden door mode of trends: zij maken waar zij zelf blij van worden. Zo hebben zij een geheel eigen en herkenbare stijl gecreëerd in mode, home en lifestyle producten. Met de lancering van een nieuwe headless front-end, heeft Pip de volgende stap gezet om door te groeien.

Het kiezen van een nieuw e-commerce platform

Adobe Magento 2 is al jaren een goed fundament voor PIP STUDIO om te groeien. Echter, de nieuwe eisen die bezoekers en klanten stellen aan een goede webshop groeien ook. Daarom heeft Pip besloten om de Magento webshop headless te maken. Samen met Elevate Digital is een nieuw design tot stand gekomen. Dit nieuwe e-commerce design sluit volledig aan bij de uitstraling van PIP STUDIO. Dit betekent concreet dat de frontend nu volledig los draait van de Magento backend. En dat biedt veel voordelen.

Voordelen webshop met PWA

Er is een groot aantal voordelen behaald met de nieuwe webshop. We noemen er een paar;

  • Ongekende snelheid; door de PWA navigeert de webshop supersnel, zonder laadtijd;
  • Voelt als een app: door de nieuwe opzet ervaart de klant nauwelijks verschil met een native app;
  • Beschikbaarheid in App Store; binnenkort wordt de PWA gelanceerd naar de App Store. Zo kunnen klanten ook de App van PIP STUDIO downloaden;
  • Native functionaliteiten; de komende tijd zullen er steeds nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd aan de webshop. Denk aan; klant account, inloggen met fingerprint of pincode, etc.

De nieuwe webshop is klaar voor een nieuwe groeispurt.

“Al jaren is Pip tevreden klant bij Itonomy. Nu hebben we de volgende stap gezet met een PWA frontend."

Sjoukje, e-commerce manager, Pip Studio

Gebruiksvriendelijk CMS en een one-page-checkout

En wat stond er verder op de wensenlijst van PIP STUDIO? Een gebruiksvriendelijk CMS voor het creëren en aanpassen van content en promotionele activiteiten. Een snelle gebruiksvriendelijke one-page-checkout. Een goede integratie van een Payment Service Provider die verschillende betaalmogelijkheden mogelijk maakt. En uiteraard een goede koppeling met hun bestaande systemen: Warehousing en E-fulfilment.

Korte lijntjes en snelle implementatie

In zes periodes van sprints van twee weken was het nieuwe e-commerce platform daar! Het Pip team was één dag per week bij Itonomy te vinden; dit zorgde voor hele korte lijntjes en intensieve begeleiding. Zo schakelden we snel over verschillende mogelijke scenario’s en konden we de nieuwe webshop binnen de kortste keren lanceren.

De vrolijke PIP STUDIO collectie komt tot leven in een snelle, veelzijdige webshop die intuïtief en gemakkelijk in het gebruik is voor PIP STUDIO én voor haar klanten. Het e-commerce platform Magento 2 omvat nu alle functionaliteiten die nodig zijn voor een groeiend, internationaal bedrijf en faciliteert uiteraard nog veel meer groei en toekomstige mogelijkheden.

Wil jij ook met Itonomy overstappen naar een nieuw platform?

Laten we kennismaken!