Magento Community

Magento Community (Open Source) is een toegankelijk platform, ontworpen voor ontwikkelaars en kleine online bedrijven. Deze versie kan je downlaoden en kost niets, terwijl de betaalde Adobe Commerce (voorheen Magento) variant start vanaf € 20.000,- per jaar. Adobe Commerce (Magento) wordt aangeboden als een PAAS oplossing (Platform As A Service) in de vorm van Adobe Commerce Cloud.

De functionaliteiten van Magento Community

Wat voorheen bekend stond als Magento Open Source heet tegenwoordig Magento Community. Een van de laatst uitgebrachte versies is Magento Community 2.3. Deze update draagt bij aan het feit dat dit e-commerce platform wordt gezien als één van de meest krachtige oplossingen in e-commerce. De vele functionaliteiten zorgen voor een naadloze aansluiting tussen jouw backend en hoe jouw website er aan de voorkant uitziet. Zo behoort bijvoorbeeld de uitgebreide site search tot de mogelijkheden.

De zoektocht an Magento Community (Open Source)

Als developer heb je twee opties bij het instellen van de zoekfunctie binnen de nieuwe Magento Community webshop. De eerste optie is: zelf sleutelen aan de bestaande versie. En de tweede optie is dat je als developer gaat werken met Elasticsearch. De resultaten van de tweede optie zijn verbluffend te noemen.

Het komt regelmatig voor dat de zoekfunctie binnen een webshop niet naar behoren werkt. Synoniemen worden niet herkend, evenals kleine typefoutjes waardoor er wordt aangegeven dat een product niet gevonden wordt, terwijl het wel in het assortiment is opgenomen. Met als resultaat dat gebruikers jouw B2C webshop verlaten zonder een aankoop te doen, of geen contact aanvraag doen op jouw B2B webshop. En dat is zonde, want juist de doelgerichte bezoekers die weten wat ze zoeken haken op deze manier af. Hierdoor is de conversie lager dan wanneer de zoekfunctie wel goed staat ingesteld.
Magento Community speelt hier slim op in door Elasticsearch aan te bieden als de catalog search solution. Naast het verhogen van jouw conversieratio biedt Elasticsearch het volgende:

  • Ondersteuning in verschillende talen;
  • Herkenning van synoniemen en typo’s;
  • Ondersteunt real-time data analyses;
  • En nog veel meer…

Magento Community ondersteunt Elasticsearch 7.6.x. Het wordt door Magento zelf aangeraden om deze versie te gebruiken, maar iedere andere versie van Elasticsearch 7.6.x is ook compatibel.

 

 

Geoptimaliseerde weergave voor mobiel

Vervolgens is er de geoptimaliseerde weergave voor mobiel. Vanaf 2019 wordt Mobile First Indexing gebruikt door Google en andere zoekmachines. Magento Community (voorheen Magento Open Source) biedt vele mogelijkheden tot mobile optimized shopping.
Door de overzichtelijke backend van deze nieuwe Magento Community wordt het bouwen van een mobielvriendelijke interface veel eenvoudiger. Een mobielvriendelijke webshop zorgt voor meer interactie. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er meer geëxperimenteerd kan worden met data van gebruikers, bijvoorbeeld door gepersonaliseerde content te tonen. Dit is echter een functie van Adobe Commerce (Magento) maar niet van Magento Community. Voor een beginnende webshop is het in gebruik nemen van een mobielvriendelijke interface al een goede eerste stap.

Waarom Itonomy voor Magento Community?

Itonomy hanteert de hoogste standaard in Magento e-commerce. Samen met jou kijken wij graag naar welke oplossing het beste bij jouw wensen en behoeften aansluit. Wil je sneller en flexibeler kunnen opschalen, of uitbreiden naar andere landen? Waarom niet allebei? Wij stellen kritische vragen om zo tot de meest passende oplossing te komen en denken daarin graag mee. Daarom vertellen we graag meer over de mogelijkheden van Magento Community. Zie dit als een Magento Community edition review. Op deze manier ben jij volledig geïnformeerd zodat er een weloverwogen keuze gemaakt kan worden.

 

Laten we kennismaken!

Overzichtelijk content management

Een van de functionaliteiten die Magento Community je verder biedt is het beheren van content op een duidelijke en overzichtelijke manier. De implementatie van catalog management kan veel processen bij het creëren van content automatiseren.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om afbeeldingen en tekst voor monogramming te gebruiken en efficiënter te werk te gaan bij het inladen van nieuwe data door middel van bulk import- en exportfuncties. Ook is het mogelijk om automatisch producten aan categorieën toe te voegen, gebaseerd op hun attributes.

Meerwaarde van Magento Community voor jouw bedrijf

Overwegingen en Voordelen van Magento Community

Het bouwen van een webshop gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is een proces waar tijd in gaat zitten en waar goed over nagedacht dient te worden. Welke applicaties en extensies wil je gaan gebruiken? Wat gaan deze opleveren?
Bij Magento Community krijg je toegang tot de Magento Marketplace. Het kan worden beschouwd als een app-store voor jouw developers. De oplossingen, applicaties en extensies die hier worden aangeboden bieden ondersteuning bij het bouwen van een goed werkende en schaalbare online business. Maar er zijn ook nog standaardfuncties binnen Magento Community die online groei stimuleren.

 

Gebruiksgemak met Magento Community

Zo is het bij Magento Community mogelijk om producten af te zetten in verschillende landen. Hierbij wordt er rekening gehouden met de verschillende valuta’s. Ook wordt het binnen de Global Selling functionaliteit mogelijk om wereldwijd met verschillende pakketdiensten te werken. Hiermee bieden we jou de mogelijkheid om binnen een handomdraai op internationale schaal uit te breiden.

Verder is er de Instant Purchase optie. Deze functionaliteit binnen Magento Community gebruikt de betaalinformatie en adresgegevens van eerdere bezoeken om het checkout proces te versnellen, door een aantal stappen over te slaan. Hierdoor heb je een optimale gebruikerservaring gestimuleerd, wat vooral op mobiel goed werkt.

Magento Community of Commerce met Itonomy

Samengevat biedt Magento Community veel voordelen voor jouw team en organisatie. Zo is het mogelijk om op te schalen naar het buitenland, de gebruiksvriendelijkheid van je nieuwe platform op mobiel te vergroten en efficiënter te werk te gaan door het gebruik van automatisering in de backend. Ook kan je eenvoudig gebruik maken van de beste extensies in de markt.
De Magento Community variant is vrij te downloaden, maar heeft aanzienlijk minder features en (cloud-)oplossingen dan Adobe Commerce (voorheen Magento). Er is een aanzienlijk groter aanbod van functionaliteiten in Adobe Commerce (Magento). Zo is er bijvoorbeeld geen B2B functionaliteit beschikbaar in Magento Community, maar wel in Commerce.

Als Professional Solution Partner kunnen wij je alles vertellen over de mogelijkheden en voorzien we je van het beste advies in wat past bij jouw organisatie. Meer weten over Magento 2?

Adobe Magento 2
Magento Community meeting