Magento Open Source inzetten voor jouw bedrijf

Magento Community, ook wel Open Source genoemd, is een vrij toegankelijk platform dat is ontworpen voor ontwikkelaars en kleine online bedrijven. Deze versie kan worden gedownload en kost verder niks, terwijl de betaalde Magento Commerce variant start bij zo’n €20.000,- per jaar. Magento Commerce (voorheen Magento Enterprise), wordt aangeboden als een PAAS oplossing (= Platform As a Service) in de vorm van Magento Commerce Cloud. De Magento Open Source variant is vrij om te downloaden, maar heeft een stuk minder features en (cloud-)oplossingen dan Magento Commerce.

Wij van Itonomy hanteren de hoogste standaard in Magento e-commerce. Samen met jou kijken wij graag naar welke oplossing het beste bij jouw wensen en behoeftes aansluit. Wil je sneller en flexibeler kunnen opschalen, of uitbreiden naar andere landen? Waarom niet allebei? Wij stellen jou kritische vragen om zo tot een gepaste oplossing te komen en denken ook daarin graag met je mee. Daarom vertellen we je graag meer over de mogelijkheden van Magento Open Source. Je kunt het zien als een Magento Community edition review. Op deze manier ben jij volledig geïnformeerd en kan je een weloverwogen keuze maken.

Lees verder om meer te weten te komen over wat Magento Open Source jou kan bieden.

De functionaliteiten van Magento Community

Wat voorheen bekend stond als Magento Open Source heet tegenwoordig Magento Community. Een van de laatst uitgebrachte versies is Magento Community 2.3. Deze update draagt bij aan het feit dat dit e-commerce platform wordt gezien als één van de meest krachtige oplossingen in e-commerce van dit moment. De vele verschillende functionaliteiten zorgen voor een naadloze aansluiting tussen jouw backend en hoe jouw website er aan de voorkant uitziet. Zo behoort bijvoorbeeld de uitgebreide site search tot de mogelijkheden.

De zoekfunctie van Magento Open Source

Als developer zijn er twee opties wanneer er wordt gesproken over het instellen van de zoekfunctie binnen de nieuwe Magento Open Source webshop. De eerste houdt in dat er zelf wordt gesleuteld aan de bestaande versie. En de tweede optie is dat de developer gaat werken met Elasticsearch. De resultaten van de tweede optie zijn verbluffend te noemen.

Het komt regelmatig voor dat de zoekfunctie binnen een webshop niet naar behoren werkt. Synoniemen worden niet herkend, evenals kleine typefoutjes waardoor er wordt aangegeven dat een product niet gevonden kan worden, terwijl het wel in het assortiment is opgenomen. Dit kan erin resulteren dat gebruikers jouw B2C webshop verlaten zonder een aankoop te doen, of geen formulier tot contactaanvraag doen op jouw B2B webshop. En dat is zonde, want juist de doelgerichte bezoekers die weten wat ze zoeken worden op deze manier uitgesloten. Hierdoor ligt de kans op conversie lager dan wanneer de zoekfunctie wel goed staat ingesteld.
Magento Open Source speelt hier slim op in door Elasticsearch aan te bieden als de catalog search solution. Behalve het verhogen van jouw conversieratio biedt Elasticsearch ook nog het volgende:

  • Ondersteuning in verschillende talen
  • Herkenning van synoniemen en typo’s
  • Ondersteunt real-time data analyses
  • En nog meer…

Magento Open Source ondersteunt Elasticsearch 7.6.x. Het wordt door Magento zelf aangeraden om deze versie te gebruiken, maar iedere andere versie van Elasticsearch 7.6.x is ook compatibel.

 

Geoptimaliseerde weergave voor mobiel

Vervolgens is er de geoptimaliseerde weergave voor mobiel. Vanaf 2019 wordt Mobile First Indexing gebruikt door Google en andere zoekmachines. Magento Open Source biedt vele mogelijkheden tot mobile optimized shopping.
Door de overzichtelijke backend van deze nieuwe Magento Community wordt het bouwen van een mobielvriendelijke interface stukken eenvoudiger. Een mobielvriendelijke website zorgt voor meer interactie. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er meer geëxperimenteerd kan worden met de data van gebruikers, bijvoorbeeld door gepersonaliseerde content te tonen. Dit is echter wel een functie bij Magento Commerce maar niet bij Community/Open Source. Voor een beginnende webshop is het gebruik maken van een mobielvriendelijke interface al een goede eerste stap.

Overzichtelijk content management

Een van de functionaliteiten die Magento Open Source verder biedt is het beheren van content op een duidelijke en overzichtelijke manier. De implementatie van catalog management kan veel processen bij het creëren van content automatiseren.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om afbeeldingen en tekst voor monogramming te gebruiken en efficiënter te werk te gaan bij het inladen van nieuwe data door middel van bulk import- en exportfuncties. Ook is het mogelijk om automatisch producten aan categorieën toe te voegen gebaseerd op hun attributes.

Meerwaarde van Magento Open Source voor jouw bedrijf

Het bouwen van een webshop gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is een proces waar tijd in gaat zitten en waar goed over nagedacht dient te worden. Welke applicaties en extensies wil je gaan gebruiken? Wat gaan deze opleveren?
Bij Magento Open Source krijg je toegang tot de Magento Marketplace. Het kan worden beschouwd als een app-store voor jouw developers. De oplossingen, applicaties en extensies die hier worden aangeboden bieden ondersteuning bij het bouwen van een goed werkende en schaalbare online business. Maar er zijn ook nog standaardfuncties binnen Magento Community die online groei stimuleren.
Zo is het bij Magento Open Source mogelijk om producten af te zetten in verschillende landen. Hierbij wordt er rekening gehouden met de verschillende valuta’s. Ook wordt het binnen de Global Selling functionaliteit mogelijk om wereldwijd met verschillende pakketdiensten te werken. Dit geeft jou de mogelijkheid om binnen een handomdraai op internationale schaal uit te breiden.
Verder is er de Instant Purchase optie. Deze functionaliteit binnen Magento Open Source gebruikt de betaalinformatie en adresgegevens van eerdere bezoekers om het checkout proces te versnellen, door een aantal stappen over te slaan. Hierdoor wordt een optimale gebruikservaring gestimuleerd, wat vooral op mobiel goed werkt.

Magento Open Source met Itonomy

Samengevat biedt Magento Community verschillende voordelen voor jouw team en bedrijf. Zo is het mogelijk om op te schalen naar het buitenland, eenvoudig jouw nieuwe platform gebruiksvriendelijk te maken op mobiel en efficiënter te werk gaan door het gebruik van automatisering in de backend. Ook kan er eenvoudig gebruik worden gemaakt van de beste extensies in de markt.
Dat zijn echter maar onderdelen van het volledige aanbod functionaliteiten waar je bij Magento Commerce wel allemaal gebruik van kunt maken. Zo is er bijvoorbeeld geen Magento Open Source B2B functionaliteit beschikbaar, welke wel is geïmplementeerd in Commerce. Als Professional Solution Partner kunnen wij van Itonomy jou en jouw collega’s alles vertellen over dit e-commerce platform. We geven dan ook graag een demo van Magento Commerce. Hierin komt alles aan bod: van de hosting van Magento Commerce tot de kosten.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Christiaan de Jong. Bel 06-18966077 of stuur een e-mail naar christiaan.dejong@itonomy.nl en kom langs voor meer informatie.