Adobe (Magento) B2B webshop

De manier waarop B2B organisaties zaken willen doen met hun leveranciers verandert. Ten eerste oriënteren zakelijke inkopers zich steeds meer online en geven de voorkeur aan online inkopen. Ten tweede zorgen nieuwe digitale technologieën voor een ingrijpende verandering in de wereld van B2B e-commerce. Daarom stellen B2B organisaties hoge eisen aan een B2B webshop en zijn op zoek naar een platform met uitgebreide functionaliteiten. Adobe Commerce (voorheen Magento) is een krachtig e-commerce platform en wordt gezien als B2B webshop met de meest ideale en uitgebreide mogelijkheden.

Waarom Itonomy?

Wij zijn Adobe Commerce (voorheen Magento)  professionals. Onze e-commerceplatformen bouwen wij in Adobe Commerce (Magento), omdat wij weten dat dit de beste online ervaring teweegbrengt en de meeste mogelijkheden biedt voor B2B webshops. Verder hebben wij de hoogste technische standaard in Adobe e-commerce (Magento), wat ons een erkende Adobe Commerce partner maakt. Ten slotte is het onze missie om samen met jou een solide en sterke B2B e-commerce strategie te bedenken, bouwen en onderhouden.

Itonomy als implementatiepartner

Magento B2B webshop: de belangrijkste functionaliteiten op een rij

Adobe Commerce (Magento) B2B speelt sterk in op alle wensen en behoeftes van zakelijke inkopers. Hierbij is een B2B module Magento 2 speciaal ontworpen om aan de groeiende vraag naar B2B functionaliteiten te voldoen. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen Magento Community en Adobe Commerce (Magento). Waar Magento Community de belangrijkste basisfuncties bevat om te kunnen starten met B2B e-commerce, is Adobe Commerce (Magento)  geschikt voor de grotere en meer volwassen B2B webshops. Adobe Commerce maakt onderdeel uit van de Adobe Experience Cloud. Wij als Itonomy hebben de belangrijkste B2B e-commerce functionaliteiten voor je in kaart gebracht om zo een duidelijk beeld te geven van het platform.

Eigen accountmanagement voor jouw B2B klant

Met een Adobe Commerce (voorheen Magento) B2B webshop stel je jouw klanten in staat om hun eigen account te beheren. Zij kunnen per inkoper specifieke rollen en bijbehorende bevoegdheden aanmaken en beheren. Bijvoorbeeld wie de bestellingen en wie de betalingen binnen de Magento B2B shop mag doen. Vervolgens kunnen B2B klanten via hun eigen account hun specifieke inkoopprijzen, ordergeschiedenis en bedrijfskrediet inzien en beheren. Jouw klanten beschikken met de B2B module Magento 2 van Adobe Commerce over veel meer mogelijkheden om hun inkopen zelf te regelen. Hierbij staat het hebben van volledige controle en overzicht Adobe Commerce (Magento 2) B2B centraal.

Gemakkelijk & snel digitaal inkopen met Magento - Adobe Commerce voor B2B

Er zijn meerdere manieren om snel inkopen te doen via een Adobe Commerce (voorheen Magento) B2B webshop, waardoor telefonische bestellingen tot het verleden behoren:

 • Zoek in de Adobe Commerce (Magento) B2B snel naar productcodes (zoals SKU’s of unieke productnummers);
 • Gebruik de mogelijkheid van uploaden van CSV-bestanden; door items te kiezen vanaf een samengestelde productlijst of met terugkerende orders.
 • Levertijden kunnen in de B2B shop per product ingezien worden;
 • Betaal direct openstaande facturen voor extra krediet;
 • Bepaal met Adobe Commerce (Magento) B2B welke producten gekocht kunnen worden.

Betaalmethodes selecteren in de Adobe Commerce (voorheen Magento) B2B module

Natuurlijk kunnen je klanten zelf hun voorkeur aangeven voor een betaalmethode: vooraf, met een factuur, per creditcard, een paybylink of via andere digitale manier. Zo kunnen alle geïmplementeerde Payment Service Providers in Adobe Commerce (Magento) B2B worden geselecteerd voor zakelijke klanten. Daarnaast kan er voor ieder bedrijf een bedrijfskrediet worden ingesteld, met daarbij de mogelijkheid om het saldo in te zien en naar wens te verhogen. Ook kunnen zakelijke klanten ervoor kiezen om in de B2B webshop de bestelling op rekening te betalen.

Een andere Adobe Commerce (Magento) feature voor B2B webshops is dat jouw klant gemakkelijk een offerte kan aanvragen door zijn gewenste producten in het digitale winkelmandje te plaatsen. De verkoopafdeling kan snel op deze prijsaanvragen reageren en onderhandelen met je klant. Elk account binnen de B2B webshop kan speciale prijzen of specifieke klant kortingen hebben. Zodra de offerte akkoord is, kan de klant deze direct omzetten in een bestelling. Hierdoor wordt het beheren van offertes op deze manier overzichtelijk en ook hier toont Adobe Commerce (Magento) dus aan echt mee te denken met de wensen en behoeften van B2B e-commerce.

Maak de online beleving van je B2B webshop persoonlijker door maatwerk toe te passen. Je kunt in de B2B webshop per account catalogi, prijslijsten en aanbiedingen toewijzen. Kies dus zelf welk deel van jouw assortiment je wilt tonen aan welke klant. In Adobe Commerce (Magento) kan dit gemakkelijk via een eigen specifieke klantenlogin. Hierdoor kun dus je B2B webshop aanpassen voor elk uniek B2B account. Zo is het mogelijk om in de B2B webshop per specifieke klant of klantgroep een speciaal assortiment te creëren.

Een Adobe Commerce (Magento) B2B webshop is gemakkelijk te integreren met andere ICT-systemen zoals ERPCRMPIM en WMS. Managementinformatie wordt gegenereerd met standaardrapportages van verkoop-, klant en productdata. Zo is data niet meer versnipperd en heb je realtime inzicht in klantdata, orders en voorraden. Zo kunnen er verschillende modules voor Adobe (Magento) B2B worden gekoppeld en gecombineerd. Het grote voordeel hiervan is dat de backend van de B2B shop heel gemakkelijk te gebruiken is en alle mogelijkheden biedt om de webshop zelf te beheren.

Nog meer B2B e-commerce trends

Naast alle bovengenoemde voordelen van een B2B webshop die draait op Adobe Commerce (voorheen Magento) zijn ook onderstaande B2B modules van het platform doorontwikkeld:

 • Mobiel vriendelijk (responsive) en PWA (Studio);
 • Koppelingen onderbrengen (zowel in de backend als gekoppeld met bijvoorbeeld Exact, Snelstart of Microsoft);
 • API-ondersteuning en Magento modules (hiermee kun je bedrijfsprocessen automatiseren);
 • Speciaal assortiment (speciale producten in een gelimiteerde uitgave of bijvoorbeeld custom made);
 • Een snelle webshop;
 • Zoekmachinevriendelijk (uitgebreide SEO functionaliteiten);
 • Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel

Een B2B webshop laten maken door Itonomy?

Voor B2B webshop adviezen van verschillende platforms ben je bij Itonomy aan het juiste adres. Itonomy is erkend Adobe Commerce (Magento) Professional Solution Partner en helpt daarom graag bij het inventariseren van de benodigdheden voor de B2B webshop! Neem contact met ons op via telefoonnummer 030 237 0237 om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Vraag onze demo aan!