Magento modules voor jouw webshop

De wereld verandert en er gebeurt steeds meer online. En het ziet er naar uit dat dit voorlopig nog gaat doorzetten, gezien de mate dat steeds meer organisaties online gaan werken en hun werkprocessen digitaliseren of automatiseren. Gelukkig wordt de online wereld ook een stuk eenvoudiger gemaakt door handige tooling en implementaties op alle denkbare niveaus.
Hetzelfde gebeurt binnen de ontwikkelingen van Magento webshops. Er is steeds meer mogelijk om die meest ideale gebruikerservaring aan te bieden aan inkopers binnen B2B, bezoekers op B2C e-commerce platformen en er vinden ook grotere ontwikkelingen plaats binnen D2C. Denk bijvoorbeeld maar eens aan geautomatiseerde e-mail marketing, regels die kunnen worden ingesteld voor specifieke bezoekers, overzichtelijke dashboards in de backend en professionele zoekfuncties zoals Magento 2 enterprise elasticsearch.

Benieuwd welke andere Magento modules jouw volwaardige Magento shop mogelijk maken? Lees dan snel verder.

Magento modules per categorie

De Magento software staat aan de top van alle CMS systemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er tal van verschillende modules te implementeren zijn binnen het e-commerce platform van een organisatie. Een uitgebreide Magento module list is dan ook niet te vinden op deze pagina. Wel wordt er wat dieper ingegaan op de verschillende categorieën waarin de Magento Marketplace is ingedeeld.
Er zijn namelijk zes verschillende categorieën binnen de Magento modules te onderscheiden. Deze categorieën bieden e-commerce platforms over de hele wereld de mogelijkheid om verder te groeien als organisatie in de online wereld en zijn op maat gemaakt volgens specifieke business doelstellingen. De extensies moeten voldoen aan een bepaalde standaard waardoor in de Magento Marketplace enkel en alleen de beste tools te vinden zijn in de verschillende categorieën.
Zo zijn er modulen die vallen onder customer support, site optimalisatie, verzenden, marketing, administratie en financiën, en betaalmethoden en veiligheid. Op deze pagina van Itonomy staan de drie module categorieën met meest gedownloade tools wat nader toegelicht. Zie hieronder voor meer informatie.

Magento modules in betaalmethoden en veiligheid

De steeds meer en meer toenemende cybercriminaliteit brengt veel veiligheidsrisico’s met zich mee voor jouw e-commerce platform en de bezoekers ervan. Om jouw organisatie te verzekeren van een veilige online omgeving is de implementatie van tools in overall site veiligheid een vereiste. Extensies die voor een betrouwbare e-commerce omgeving zorgen heeft Magento in overvloed. Sommige tools scannen de site gelijk na het installeren van de extensie en delen dan veiligheidscertificaten uit die zichtbaar zijn voor de sitebezoekers.
Andere extensies hechten meer waarde aan het beveiligen van de betaalmethoden in de backend van het e-commerce platform. Zeker wanneer er veel met creditcards betaald wordt door jouw klanten is het verstandig om hier goed naar te kijken. Itonomy adviseert jou hierin graag.

Marketing Magento modules

Niet geheel onbelangrijk zijn de goede toepassingen van marketing extensies binnen ieder volwaardig e-commerce platform. Tools die ondersteunen bij SEO, e-mail marketing, rich snippets, GDPR en sales zijn niet meer weg te denken als integratie binnen een e-commerce platform.
De grote hoeveelheid aan extensies die ondersteunen in de groei van organisaties is binnen de Magento Marketplace niet te stuiten. Binnen deze categorie zijn er ook verschillende B2B module Magento 2 te vinden. Het pad van een B2B inkoper loopt namelijk net even anders dan bij een B2C. Het is goed om hier aandacht aan te besteden door een passende B2B Magento module voor te implementeren. Wil je hier advies over krijgen? Aarzel dan niet om Itonomy een bericht te sturen.

Flowbox module voor gepersonaliseerde content

Toe aan de volgende stap in de customer- en buyer- journey? Ga dan aan de slag met Flowbox. Dit visuele marketing platform is ontwikkeld door Itonomy om content op de juiste plek, op het juiste moment te plaatsen middels User Generated Content. Hierdoor worden de kopers meer betrokken, en geïnteresseerd op de cruciale momenten. Content efficiënt vanuit één tool online plaatsen op meerdere locaties wordt mogelijk gemaakt door Flowbox.
Wat jouw doelgroep of afzetmarkt ook is, het is mogelijk om Flowbox in te zetten voor vrijwel iedere websitebezoeker. De UGC strategie is eenvoudig bij te sturen door de overzichtelijke inzichten functie. Dit maakt Flowbox een tool die niet kan ontbreken in de volgende stap van jouw online strategie.

Meer weten over onze Magento modules?

Magento modules implementeren met Itonomy

Itonomy heeft door de jaren heen heel wat ervaring met de integratie van Magento modules opgedaan, onder andere door bij te dragen aan ontwikkeling Magento modules zoals Flowbox. Het implementeren van verschillende Magento modules is namelijk een onderdeel van het doorgroeien naar een volwassen e-commerce platform. En dit is waar Itonomy jou met ruime expertise in kan ondersteunen op de punten die nodig zijn. Door samen te kijken naar de behoeften van jouw organisatie wordt de beste weg gekozen die leidt naar een volwaardige shop. Het is tijd om te beginnen met het implementeren van Magento modules.
Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden, heb je aan de hand van deze informatie meer vragen over Magento (2) modules of hoe wij deze voor jouw organisatie kunnen implementeren? Neem dan vrijblijvend contact op met Christiaan de Jong. Bel 06-18966077 of e-mail naar christiaan.dejong@itonomy.nl.