Adobe (Magento) Commerce

Adobe Commerce (voorheen Magento) wordt sinds jaar en dag gezien als de meest krachtige en flexibele software oplossing voor het bouwen van webshops. Het platform is dan ook uitermate geschikt als B2B webshop.

In Adobe Commerce (Magento) staat de gebruikerservaring centraal. Wij vinden dit van groot belang, maar wat ons nog enthousiaster maakt, is dat de mogelijkheden in de backend volop zijn doorontwikkeld. Hierdoor wordt het ook voor developers prettiger werken in de nieuwe Magento van Adobe Commerce omgeving. Op deze pagina vind je informatie over handige features voor de backend en de frontend.

Functionaliteiten van Adobe (Magento) Commerce

Bij de ontwikkeling van Magento 1 naar Magento 2, ofwel Adobe Commerce, is er een aantal functionaliteiten toegevoegd aan het pakket. Hierdoor is het zelf bouwen van een webshop aanzienlijk toegankelijker geworden. Een aantal punten die Adobe Commerce (Magento) ook  biedt ten opzichte van Magento Community (voorheen Open Source). Voor een overzicht van Adobe Commerce (Magento) versus Open Source kun je onze whitepaper downloaden.

Wil je direct informatie over Adobe Commerce (Magento) pricing? Bekijk dan de pagina over de kosten voor een Adobe Commerce – Magento webshop.

De Page Builder van Adobe Commerce (Magento)

Dynamische content blokken die makkelijk te editen zijn, publicaties inplannen en content plaatsen in een handomdraai. Dit is een greep uit de nieuwe Page Builder van Adobe Commerce (voorheen Magento).

Creëer landingspagina’s op basis van een template die jouw bezoekers aanspreekt door afbeeldingen, banners en video’s in te zetten. Door in de back-end de drag-and-drop tool te gebruiken wordt het makkelijker om nieuwe pagina’s aan te maken. En met de preview modus wordt het eenvoudig om te bekijken hoe een pagina eruit komt te zien voordat deze live gezet wordt.

Wil jij een webshop bouwen die perfect aansluit op de identiteit van jouw merk?

Laten we kennismaken!

Automatische productaanbevelingen door segmentatie en personalisatie in Adobe (Magento) Commerce

Exclusief voor Adobe Commerce (voorheen Magento), biedt deze functie de mogelijkheid om relevantere aanbevelingen te tonen aan individuele gebruikers. Wij doen dit in samenwerking met Adobe Sensei.
Aanbevelingen worden door middel van een zelf lerend systeem vormgegeven, die automatisch op individueel niveau het gebruiksgedrag van bezoekers analyseert. Dit is afhankelijk van een aantal demo- en geografische factoren, maar ook wordt er naar de lifetime purchase value en bestelgeschiedenis gekeken. Met behulp van deze factoren is er een aantal verschillende aanbevelingen te onderscheiden die middels AI worden opgebouwd:

· Shopper-based: ‘speciaal voor jou’
· Content similarity-based: ‘meer van hetzelfde’
· Item-based: ‘anderen bekeken ook’, ‘anderen bekeken dit en kochten dit’
· Contextual popularity-based: ‘trending’, ‘meest bekeken’ of ‘meest gekocht’

Behalve dat gebruikers die relevante aanbevelingen ontvangen twee keer zo vaak terugkomen naar de webshop, bieden persoonlijke aanbevelingen nog meer voordelen: de kans op cross- en upselling wordt vergroot. Onderzoek wijst uit dat gebruikers die een persoonlijke shopping ervaring krijgen 70% meer converteren en in 40% van alle aankopen zelfs een hogere orderwaarde hebben dan gepland.

Progressive Web Application Studio in Adobe (Magento) Commerce

Een Progressive Web Application (PWA) combineert de eigenschappen en kenmerken van een native app met een website. Dat is een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en (web)apps. Een van de voordelen is dat een PWA niet afhankelijk is van een besturingssysteem terwijl het wel als een website en app werkt.

PWA Studio binnen Adobe Commerce (Magento) biedt developers de mogelijkheid om snelle, betrouwbare en interactieve ervaringen te geven aan mobiele gebruikers die de conversies een boost geven. Door middel van een PWA krijgt iedere mobiele gebruiker de mogelijkheid om push-notificaties te ontvangen en offline te kunnen shoppen. Daarbij krijgen bezoekers een responsive template te zien dat wordt aangepast naar de schermresolutie van iedere individuele gebruiker. Vervolgens draagt dit weer bij aan het vergroten van de gebruikerservaring.
Verlaag de totale eigendomskosten en versnel de marktintroductietijd door gebruik te maken van standaard thema’s en open web standards om jouw PWA live te zetten.

Wil je toch liever een gepersonaliseerde Progressive Web App? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer over PWA

De meerwaarde van Adobe (Magento) Commerce voor jouw merk

Het mag duidelijk zijn dat de laatste versie van Adobe Commerce (voorheen Magento) veel mooie functionaliteiten met zich meebrengt. Hierboven is al een aantal voordelen van het software systeem weergegeven, maar er zijn er nog veel meer! Om tot in detail te begrijpen waar de echte kwaliteiten van Adobe Commerce (Magento) liggen wordt hieronder verder ingegaan op deze voordelen.

Krachtige en overzichtelijke admin omgeving binnen Adobe Commerce (Magento)

Site management wordt eenvoudiger dan ooit door de herschreven code van de Admin omgeving binnen Adobe Commerce (voorheen Magento). Werk efficiënt in een moderne en intuïtieve interface middels een gepersonaliseerd dashboard.
Krijg eenvoudig toegang tot sales, management en zoekwoord data om jouw bedrijfsprocessen te monitoren. De navigatiebalk maakt het makkelijk om informatie te vinden en de overzichtelijke management vlakken kunnen worden gepersonaliseerd naar jouw doelstellingen, wat het rapporteren sterk vereenvoudigt.
Goed om te weten is dat alles kan worden gedaan in de Adobe Commerce (Magento 2) cloud. Ook hierover vertellen wij van Itonomy je graag meer!

Opschalen is makkelijker door herschreven code

Voor de schaalbaarheid en flexibiliteit van een e-commerce oplossing spelen bij veel organisaties een grote rol. Magento van Adobe Commerce is een krachtige en schaalbare oplossing waarmee webshops en websites probleemloos kunnen doorgroeien naar de volgende stap, welke dit ook is.
Ons platform is namelijk eenvoudig uit te breiden met meerdere webshops. Alle verschillende webshops kunnen ieder in een andere taal en met verschillende valuta’s worden aangemaakt. Door de ‘Fastly Image Optimization’ worden afbeeldingen daarnaast automatisch op de juiste afmetingen weergegeven en voorzien van een watermerk.
En ondanks dat Adobe Commerce (Magento) op zichzelf al beschikt over een aantal uitgebreide functionaliteiten, zijn deze eenvoudig verder uit te breiden met extensies van derden. Vanwege de enorme populariteit van Adobe Commerce (Magento) worden ook extensies van derden volop doorontwikkeld.

Interessante Adobe (Magento) Commerce B2B features

Adobe Commerce (voorheen Magento) is geschikt voor zowel B2C, B2B als D2C webshops. Voor de B2B sector wordt Adobe Commerce (Magento) gezien als de meest uitgebreide B2B webshop door de vele B2B functionaliteiten en mogelijkheden.
In laatste versie van Adobe Commerce – Magento worden verschillende manieren geboden om loyaliteit van gebruikers en groei te stimuleren terwijl de kosten worden verlaagd. Verder is het ook mogelijk om een business account aan te maken en daarbinnen meerdere inkoper accounts aan te maken. Binnen deze accounts kunnen jouw klanten zelf aangeven wat de specifieke rollen en verantwoordelijkheden van de verschillende accounts zijn.
Verder is het mogelijk om custom catalogi en prijslijsten aan te maken om de inkoper op de hoogte te stellen van de voorwaarden voor online inkopen. Snel en zorgeloos inkopen door middel van overzichtelijke orderformulieren en het gemakkelijk aanvragen van offertes zorgen ervoor dat de inkoper moeiteloos contact met jouw bedrijf kan opnemen en de gebruikerservaring op nummer één staat.

Adobe (Magento) Commerce met Itonomy

Adobe Commerces (Magento) nieuwste versie heeft een aantal features en punten waarmee meerwaarde voor jouw bedrijf kan worden gecreëerd. Ben je benieuwd naar alle functionaliteiten of heb je interesse in onze Commerce demo? Wij bieden graag een demonstratie aan waarin de kracht van het platform goed naar voren komt. Graag vertellen we je dan ook uitgebreid hoe de Adobe Commerce (Magento) pricing is opgebouwd en waar je allemaal rekening mee dient te houden.
Als Professional Solution Partner en PWA specialist kan Itonomy jou en jouw collega’s alles vertellen over dit softwaresysteem.