Migratie naar Adobe - Magento 2

Migreren naar Adobe – Magento 2 betekent voor webshop eigenaren dat ze beschikken over een zee aan nieuwe en verbeterde mogelijkheden. Dit krachtige e-commerce platform beschikt over enorm veel functionaliteiten, die je e-commerce platform naar een hoger niveau tillen.

Magento 2 migratie

Migreren naar Magento 2 betekent migratie naar het e-commerce platform dat als meest krachtige e-commerce oplossing van deze tijd wordt gezien. Bij een migratie naar het Adobe – Magento 2 platform beschik je onder andere over de volgende nieuwe functionaliteiten:

 • Magento 2 is responsive: dit betekent dat je webshop gebruiksvriendelijk is voor mobiele apparaten. Ook de backend is benaderbaar via bijvoorbeeld een tablet.
 • Het nieuwe platform is Progressive Web App (PWA) gereed. PWA geeft je webshop de beleving van een native app;
 • Magento 2 heeft een flexibele architectuur en lichte codebase. Dit zorgt voor een optimale performance van je Magento webshop;
 • Magento 2 biedt een opbouw van modules met een hoog gebruiksgemak. Dit maakt je webshop schaalbaar;
 • Zeer veilig betalingsverkeer en databeheer;
 • Korte laadtijden;
 • Door vernieuwde API’s zijn er zeer goede integraties met externe software mogelijk;
 • Veel meer orders per uur verwerken op dezelfde hardware;
 • Sterke basis voor zoekmachine optimalisatie;
 • Uiteindelijk wordt online shoppen nóg meer een beleving voor je klant door een gepersonaliseerde winkelervaring.

Magento 2 is een e-commerce platform dat continu wordt doorontwikkeld. Zo wordt volop ingezet op het verbeteren van de winkelbeleving, verhogen van de sales door integraties zoals Amazon en Shipping, verbetering van het gebruiksgemak in de backend en schaalbaarheid. Let erop dat er onderscheid bestaat tussen de Magento migratie naar Magento Community en Adobe (Magento) Commerce. Ieder kent zijn eigen voordelen en het ligt onder andere aan de grootte en de groeiplannen van jouw webshop om hier een onderbouwde keuze tussen te kunnen maken.

Succesvol migreren naar Adobe – Magento 2 met Itonomy

Itonomy is als erkend Adobe – Magento Professional Solution Partner expert op het gebied van Magento en bijkomende migraties. Itonomy is daarom de ideale partner voor het succesvol begeleiden van jouw Magento migratie. Bij Itonomy werken we met een Adobe – Magento 2 migratieplan om jouw migratie soepel en gestroomlijnd te laten verlopen. Een Adobe – Magento migratie dient heel zorgvuldig te worden uitgevoerd en alles valt of staat met een degelijke voorbereiding. Er mag niets over het hoofd worden gezien voor het migreren naar Adobe – Magento 2, omdat dit het functioneren en de veiligheid van jouw webshop negatief kan beïnvloeden. Daarnaast is het noodzaak om jouw opgebouwde organische posities en vindbaarheid in de zoekmachine tijdens en na de migratie te behouden. Ook wil je dat de datamigratie en synchronisatie met je voormalige platform vlekkeloos verloopt. Bij Itonomy begrijpen wij precies wat je nodig hebt! Bekijk hieronder de “Magento 2 migration checklist” en ontdek hoe wij jouw webshop op professionele wijze migreren.

Laten we kennismaken!

Overstappen naar Magento 2: De checklist voor Migratie

Een Adobe – Magento 2 migratie van je webshop is geen kleinigheid. We gaan dan ook samen met jou aan de slag om een gedegen migratieplan op te stellen. Resultaat is een grondige strategie om de webshop over te zetten naar bijvoorbeeld Adobe (Magento) Commerce. Hoe ziet een migratietraject samen met Itonomy eruit?

 • Workshops: Samen kijken we naar de huidige situatie en bepalen we welke zaken overgenomen dienen te worden en welke anders ingericht moeten worden tijdens de Magento migratie. 
 • Inzicht: We starten met het verkrijgen van inzicht in de huidige webshop en de systemen die zijn gekoppeld aan het huidige e-commerce platform (denk aan CRM, CMS, ERPPIM etc.)
 • Commerce Strategie: Vervolgens organiseren we een aantal strategische sessies om jouw wensen en ambities in kaart te brengen. Dit is hét moment om de commerce strategie nog eens goed onder de loep te nemen. Wij adviseren je welke richting je op kunt en kijken ook naar eventuele alternatieven.
 • UX & Design: We bepalen het technisch en functioneel ontwerp. Welke functionaliteiten zijn wenselijk en wat is er allemaal mogelijk? Hierin nemen we ook mogelijke (proces)optimalisaties mee. Ook zullen onze designers aan de slag gaan met het vormgeven van de Magento webshop.
 • Tijdspad: We stellen een roadmap op met als ultiem doel: de livegang van je webshop. Het tijdspad en de planning worden vastgelegd. Onze projectmanagers bewaken het migratieproces en dus het overstappen naar Magento 2.
 • Testen: We testen de nieuwe webshop uitvoerig. Bij het proefdraaien laten we het nieuwe platform parallel lopen aan de omgeving van je huidige webshop.
 • Livegang van de Adobe – Magento webshop: De webshop staat nu live.
 • Fix: Na de livegang van de Adobe – Magento 2 omgeving monitoren we je webshop nauwkeurig. Hierdoor worden eventuele bugs direct verwijderd.
 • Inzicht: Via onze eigen commerce-plugin krijgen we inzicht in de performance en user experience van je webshop. Op basis van deze data kunnen we je e-commerce platform optimaliseren en doorontwikkelen.

Succesvolle migraties voor onze klanten

Er zijn al vele klanten naar volle tevredenheid gemigreerd naar Adobe – Magento 2. Deze webshops draaien na migratie op een compleet nieuwe en toekomstgerichte e-commerce architectuur. Dankzij slimme oplossingen en integraties werken de op maat gemaakte platformen naadloos samen met alle achterliggende systemen. Overstappen naar Magento 2 heeft onze opdrachtgevers klaargemaakt voor de toekomst!

Vragen over de Adobe - Magento 2 migratie?

De tijd is aangebroken om de Adobe – Magento 2 migratie in gang te zetten. Werk een goede planning uit voor de upgrade en start zo snel mogelijk. Itonomy is erkend Magento Professional Solution Partner en helpt daarom graag bij het inventariseren van de benodigdheden voor de Magento migratie van jouw webshop! Heb je vragen over dit e-commerce platform of ben je op zoek naar meer informatie over het migratietraject en het migreren naar Magento 2?