Magento 1 naar Magento 2 migratie

Sinds eind juni 2020 wordt Magento 1 niet meer door Magento ondersteund. Magento heeft al een tijd geleden aangekondigd de support te stoppen en daarom is het heel belangrijk om de Magento migratie in gang te zetten en naar Magento 2 te migreren. Het niet overstappen van Magento 1 naar Magento 2 resulteert in meerdere bedrijfs-en veiligheidsrisico’s en wordt daarom sterk afgeraden. Zo wordt online betalingsverkeer en klantdata niet meer veilig beheerd en verwerkt. Ook de (veiligheid)updates komen te vervallen en daardoor is het een kwestie van tijd voordat skimmers en hackers aan de haal gaan met gevoelige klantdata.

Bekijk hoe Tuinmeubelland migreerde

Waarom Magento migreren?

De Magento migratie kan hierdoor niet langer worden uitgesteld. Naast dat de support voor Magento 1 stopt, worden alle webshop eigenaren door alle nieuwe functionaliteiten van Magento 2 en de verhoogde veiligheid ervan gestimuleerd om de overstap te maken. Wist je bijvoorbeeld dat de pagina laadsnelheid door de Magento 2 migratie tot wel 20% kan worden verhoogd? Ook biedt de overstap naar Magento 2 de mogelijkheid voor het verbeteren van de mobielvriendelijke interface. Magento 2 presteert beter op elk afzonderlijk aspect dan Magento 1 en ook de schaalbaarheid is enorm verbeterd. Ook wanneer je van plan bent om vanaf een ander CMS naar Magento 2 te migreren raden wij je dit sterk aan. In de volgende alinea lees je waarom je precies de migratie naar Magento 2 moet maken!

Magento 2 migratie

Migreren naar Magento 2 betekent voor webshop eigenaren dat ze beschikken over een zee aan nieuwe en verbeterde mogelijkheden. Dit krachtige e-commerce platform beschikt onder andere over de volgende nieuwe functionaliteiten:

 

 • Magento 2 is responsive: dit betekent dat je webshop gebruiksvriendelijk is voor mobiele apparaten. Ook de backend is benaderbaar via bijvoorbeeld een tablet.

 • Het nieuwe platform is Progressive Web App (PWA) gereed. PWA geeft je webshop de beleving van een native app.

 • Magento 1 naar 2 heeft een vernieuwde, flexibele architectuur en lichtere codebase. Dit zorgt voor een optimale performance van je Magento webshop.

 • Magento 2 biedt een nieuwe opbouw van modules voor meer gebruiksgemak. Dit maakt je webshop schaalbaar.

 • De nieuwe versie biedt verbeterd, veilig betalingsverkeer en databeheer.

 • Kortere laadtijden.

 • Door vernieuwde API’s zijn er betere integraties met externe software mogelijk

 • Veel meer orders per uur verwerken op dezelfde hardware.

 • Sterkere basis voor zoekmachine optimalisatie.

 • Uiteindelijk wordt online shoppen nóg meer een beleving voor je klant door een gepersonaliseerde winkelervaring.

 

De vergelijking tussen Magento 1 en 2

Naast bovengenoemde voordelen van het overstappen naar Magento 2 valt er nog een aantal belangrijke punten op te noemen voor het verschil tussen Magento 1 naar 2. Magento 2 creëert namelijk substantiële waarde in vergelijking met Magento 1. Zie de afbeelding hieronder voor een opsomming van de belangrijkste verbeteringen wanneer je kiest voor de migratie naar Magento 2:


Migratie Magento 1 naar Magento 2

 

Magento 2 is een e-commerce platform dat continu wordt doorontwikkeld. Zo wordt volop ingezet op het verbeteren van de winkelbeleving, verhogen van de sales door integraties zoals Amazon en Shipping, verbetering van het gebruiksgemak in de backend en schaalbaarheid. Let erop dat er onderscheid bestaat tussen de Magento migratie naar Magento Community en Magento Commerce. Elk kent zijn eigen voordelen en het ligt onder andere aan de grootte en de groeiplannen van jouw webshop om hier een onderbouwde keuze tussen te kunnen maken.

Succesvol migreren naar Magento 2 met Itonomy

Itonomy is als erkend Magento Professional Solution Partner expert op het gebied van Magento en bijkomende migraties. Itonomy is daarom de ideale partner voor het succesvol begeleiden van jouw Magento migratie. Bij Itonomy werken we met een Magento 2 migratieplan om jouw migratie soepel en gestroomlijnd te laten verlopen. Een Magento migratie dient heel zorgvuldig te worden uitgevoerd en alles valt of staat met een degelijke voorbereiding. Er mag niks over het hoofd worden gezien voor het Magento migreren omdat dit het functioneren en de veiligheid van jouw webshop negatief kan beïnvloeden. Daarnaast is het noodzaak om jouw opgebouwde organische posities en vindbaarheid in de zoekmachine tijdens en na de migratie te behouden. Ook wil je dat de datamigratie en synchronisatie met Magento 1 vlekkeloos verloopt. Bij Itonomy begrijpen wij precies wat je nodig hebt! Bekijk hieronder de “Magento 2 migration checklist” en ontdek hoe wij jouw webshop op een professionele manier migreren.

Overstappen naar Magento 2: de checklist

Een Magento 2 migratie van je webshop is geen kleinigheid. We gaan dan ook samen met jou aan de slag om een gedegen migratieplan op te stellen. Resultaat is een grondige strategie om de webshop bijvoorbeeld over te zetten naar Magento Commerce 2. Hoe ziet een migratietraject samen met Itonomy eruit?

 • Workshops: Samen kijken we naar de huidige situatie en bepalen we welke zaken overgenomen dienen te worden en welke anders ingericht moeten worden tijdens de Magento migratie. 
 • Inzicht: We starten met het verkrijgen van inzicht in de huidige webshop en de systemen die zijn gekoppeld aan het huidige e-commerce platform (denk aan CRM, CMS, ERP, PIM etc.) 
 • Commerce Strategie: Vervolgens organiseren we een aantal strategische sessies om jouw wensen en ambities in kaart te brengen. Dit is hét moment om de commerce strategie nog eens goed onder de loep te nemen. Wij adviseren je welke richting je op kunt en kijken ook naar eventuele alternatieven. 
 • UX & Design: We bepalen het technisch en functioneel ontwerp. Welke functionaliteiten zijn wenselijk en wat is er allemaal mogelijk? Hierin nemen we ook mogelijke (proces)optimalisaties mee. Ook zullen onze designers aan de slag gaan met het vormgeven van de Magento webshop.
 • Tijdspad: We stellen een roadmap op met als ultiem doel: de livegang van je webshop. Het tijdspad en de planning worden vastgelegd. Onze projectmanagers bewaken het migratieproces en dus het overstappen naar Magento 2. 
 • Testen: We testen de nieuwe webshop uitvoerig. Bij het proefdraaien laten we het nieuwe platform parallel lopen aan de omgeving van je huidige webshop. 
 • Livegang van de Magento webshop: De webshop staat nu live.
 • Fix: Na de livegang van de Magento 2 omgeving monitoren we je webshop nauwkeurig. Hierdoor worden eventuele bugs direct verwijderd. 
 • Inzicht: Via onze eigen commerce-plugin krijgen we inzicht in de performance en user experience van je webshop. Op basis van deze data kunnen we je e-commerce platform optimaliseren en door ontwikkelen.

Vtwonen heeft een succesvolle Magento 2 migratie doorlopen

Vtwonen is naar volle tevredenheid gemigreerd naar Magento 2 Commerce. Bovendien streefde Vtwonen naar een verlaging van de Total Cost of Ownership en koos met Magento 2 voor een kostenefficiënte investering. Uiteindelijk draait de webshop op een compleet nieuwe en toekomstgerichte e-commerce architectuur. Dankzij slimme oplossingen en integraties werkt het op maat gemaakte platform naadloos samen met alle achterliggende systemen van Vtwonen. Overstappen naar Magento 2 heeft Vtwonen klaargemaakt voor de toekomst!

Vragen over de Magento 2 migratie?

De tijd is aangebroken om de Magento 2 migratie in gang te zetten. Werk een goede planning uit voor de upgrade en start zo snel mogelijk. Itonomy is erkend Magento Professional Solution Partner en helpt daarom graag bij het inventariseren van de benodigdheden voor de Magento migratie van jouw webshop! Heb je vragen over dit e-commerce platform of ben je op zoek naar meer informatie over het migratietraject en het migreren naar Magento 2?

Neem dan vrijblijvend contact op met Christiaan de Jong (Business Development Manager bij Itonomy.

Neem direct contact op